Bugetul Capitalei propus pentru 2013 – 4,52 miliarde lei, aproape egal cu cel din 2012

Bugetul general al Capitalei pentru anul în curs este de 4,52 miliarde lei, din care 854 de milioane pentru RADET şi RATB, potrivit unui proiect propus de municipalitate, care prevede un total aproape egal cu cel din 2012, când bugetul a fost de 4,6 miliarde lei.
Economica.net - mar, 16 apr. 2013, 18:50
Bugetul Capitalei propus pentru 2013 - 4,52 miliarde lei, aproape egal cu cel din 2012

Reprezentanţii municipalităţii au precizat, pentru MEDIAFAX, că din cei 4,52 miliarde lei, bugetul destinat cheltuielilor de investiţii este de 1,41 miliarde lei, incluzând şi sumele propuse pentru investiţiile Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) şi Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), de peste 36 milioane lei.

Din totalul cheltuielilor pentru investiţii, 153 de milioane lei sunt destinate reabilitării infrastructurii educaţionale (pentru programul de cofinanţare BEI), 40 de milioane lei – pentru lucrările de consolidare a sediului vechi al municipalităţii, iar 121 milioane de lei – pentru lucrările de alimentare cu apă şi canalizare.

Bugetul proiectelor care privesc infrastructura rutieră, incluzând lucrările de reabilitare a bulevardelor, dar şi cele pentru construcţia pasajelor rutiere, este de 498 milioane lei.

Pentru modernizarea, reamenajarea, extinderea şi echiparea unităţilor medicale aflate în administrarea municipalităţii, în bugetul pe 2013 a fost prevăzută suma de 56 milioane de lei.

Bugetul propus pentru RATB este de 410 milioane lei, din care 390,4 milioane de lei reprezintă cheltuielile privind subvenţia, iar 19,5 milioane de lei sunt pentru investiţii, au mai precizat sursele citate.

Suma propusă pentru RADET este de 444 milioane lei, bugetul pe anul în curs, din care 427 milioane de lei, pentru asigurarea subvenţiei, iar 17 milioane de lei, pentru investiţii.

Bugetul Administraţiei Străzilor este de 358 milioane de lei, iar cel al Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement – 105,41 milioane de lei, din care 98,26 milioane lei de la bugetul local.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, bugetul propus pentru Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane este de 40,58 milioane de lei, din care 30,58 milioane de lei din bugetul local.

Pentru anul în curs, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale are propuşi 155,19 milioane de lei, inclusiv sumele destinate subvenţiilor.

Pentru bugetul propriu al Primăriei Municipiului Bucureşti, a fost prevăzută suma de 1,6 miliarde de lei, din care 1,14 miliarde de lei sunt destinaţi investiţiilor.

Instituţiile de cultură au alocată suma de 198 milioane de lei, din care pentru teatre sunt prevăzuţi 83 de milioane lei, iar celelalte instituţii de cultură – 115 milioane de lei.

Proiectul de buget va sta în dezbatere publică 15 zile, după care va fi supus aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și
Mesaje contradictorii transmise de Moscova cu privire la decizia UE de a acorda Republicii Moldova și Ucrainei statul de țări candidate la aderare
Mesaje contradictorii transmise de Moscova cu privire la decizia UE de a acorda Republicii Moldova și Ucrainei statul de ...
Diplomaţia rusă a transmis vineri mesaje diferite despre decizia statelor UE de a acorda Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de ţări candidate pentru aderarea la blocul comunitar,......
Au explodat dobânzile! Băncile aleargă după banii românilor. Firmele, primele luate în vizor. Cât a ajuns câștigul la un depozit pe persoană fizică
Au explodat dobânzile! Băncile aleargă după banii românilor. Firmele, primele luate în vizor. Cât a ajuns câștigul ...
Băncile din România au început, în sfârșit, să crească substanțial nivelul dobânzilor plătite pentru depozitele ...
România și Bulgaria au ajuns la o înțelegere cu privire la relaxarea traficului transfrontalier
România și Bulgaria au ajuns la o înțelegere cu privire la relaxarea traficului transfrontalier
Viceministrul bulgar al Transporturilor şi Comunicaţiilor, Nikolai Naidenov, şi prim-colaborator la Ambasada României ...
Uniunea Europeană şi Norvegia își vor întâri colaborarea în privința furnizării de gaze naturale către statele din blocul comunitar
Uniunea Europeană şi Norvegia își vor întâri colaborarea în privința furnizării de gaze naturale către statele ...
Uniunea Europeană şi Norvegia au stabilit să-şi intensifice cooperarea pentru a garanta surse adiţionale de aprovizionare ...