Bugetul Companiei Municipale Parking, majorat la 30 de milioane de lei – proiect

Veniturile Companiei Municipale Parking urmează să fie majorate la 30 de milioane de lei, în creştere cu 10,5 milioane lei faţă de suma prevăzută iniţial, de 19,5 milioane de lei, relatează Agerpres.
AGERPRES - mie, 23 nov. 2022, 17:14
Bugetul Companiei Municipale Parking, majorat la 30 de milioane de lei - proiect

Un proiect de hotărâre în acest sens urmează să fie dezbătut în şedinţa de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Conform raportului de specialitate, începând cu anul 2017 veniturile companiei au urmat un trend ascendent, ajungând de la 2,8 milioane lei în 2018 la 16,8 milioane lei în 2019 şi 19,5 milioane lei în 2021. Compania a înregistrat pierderi în anii 2017 (281.316 lei) şi 2018 (2.118.679 lei), având însă profit în anii următori: 1.395.237 lei – în 2019, 1.153.646 lei – în 2020, 4.288.092 lei – în 2021.

Potrivit raportului de specialitate, în cadrul cheltuielilor cu salariile, s-a avut în vedere o redimensionare a organigramei pe două direcţii: reducerea de posturi cu 7%, în special a celor slab calificate sau care nu vor mai avea utilitate în noul context; înfiinţarea unor noi posturi pentru angajaţi mai calificaţi care să poată folosi tehnologii mai avansate.

Astfel, compania doreşte o creştere a numărului de angajaţi care vor fi implicaţi şi îşi vor aduce aportul la implementarea sistemului de SMART Parking, rolul casierilor-încasatori urmând să scadă şi să se limiteze la acela de a îndruma cetăţenii în folosirea soluţiilor SMART Parking, de a verifica achitarea tarifului serviciului de parcare şi de a efectua operaţiuni de încasare. Rolul inspectorilor de monitorizare trafic va creşte, ei fiind responsabili atât cu identificarea prin scanare a autovehiculelor din parcajele publice care nu au plătit taxa de parcare sau staţionează neregulamentar, cât şi cu completarea şi emiterea documentelor de constatare a faptelor.

Cheltuiala cu personalul prevăzută în rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2022 este estimată la 18.414.586 lei, în creştere cu 3,1 milioane lei.

Indemnizaţiile membrilor Consiliului de Administraţie şi directorului general sunt prevăzute a fi de 922.800 lei, cu respectarea art. 37 şi art. 38 din OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă, menţionează aceeaşi sursă.

Planurile de investiţii ale companiei totalizează 18 milioane de lei şi prevăd achiziţia următoarelor: infrastructură de telecomunicaţii; soluţii complete pentru parcare închisă cu barieră; parcometre (300 de bucăţi); actualizarea aplicaţiei dedicate Android şi IOS; dezvoltarea funcţionalităţii platformei software specializată în preluarea, interpretarea, analiza şi integrarea informaţiilor generate de echipamentele din teren şi camerele video; terminal mobil cu ecran interactiv şi imprimantă termică pentru inspectorii de parcare; 8 camere pentru recunoaşterea plăcuţelor de înmatriculare, ce vor fi montate pe două autovehicule; 20 de automobile cu motor electric destinate deplasărilor între parcaje a inspectorilor, în vederea activităţilor de monitorizare, verificare şi emitere a sancţiunilor contravenţionale; 6 staţii de încărcare a autoturismelor electrice.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...