Bugetul de salarii al TVR pe anul 2012 este de 172,3 milioane de lei

Bugetul de salarii al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) pe anul 2012 este de 172,3 milioane de lei, potrivit unei hotărâri a Consiliului de Administraţie al TVR, publicată pe site-ul instituţiei.
Economica.net - lun, 02 apr. 2012, 13:25
Bugetul de salarii al TVR pe anul 2012 este de 172,3 milioane de lei

Bugetul de salarii pe anul în curs este mai mic cu 4% faţă de fondul de salarii al TVR pe anul 2011, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii TVR.

Pe de altă parte, cheltuielile cu personalul (care includ în afară de salarii şi ore suplimentare, bonusuri, prime de vacanţă) au scăzut cu 25 de milioane de lei – o reducere de 20% faţă de perioada precedentă.

Per ansamblu, cheltuielile TVR au scăzut cu 85 de milioane de lei faţă de 2011, au mai spus reprezentanţii Televiziunii Publice.

Societatea Română de Televiziune are în prezent 3.300 de angajaţi.

Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat, pe 27 martie, bugetul Televiziunii Române pe anul în curs. În şedinţele din 16 şi 22 martie, Consiliul de Administraţie al TVR analizase proiectul de buget al Televiziunii Române pe anul în curs, fără a-l aproba, cerându-i preşedintelui-director general, Alexandru Lăzescu, reducerea substanţială a acestuia, în condiţiile în care Televiziunea publică are un deficit de 113 milioane de euro.

Alexandru Lăzescu, preşedintele-director general TVR, declara, pe 21 decembrie, într-o intervenţie pe care a avut-o în direct la TVR 1, că reforma Televiziunii Române va începe în luna ianuarie şi presupune reducerea cu 25% a cheltuielilor cu personalul, fapt care va implica şi reducerea numărului angajaţilor instituţiei cu circa 10%.

Acesta a mai spus că, începând din 2006, an de an, TVR a acumulat pierderi, iar datoriile s-au propagat, fapt ce a dus la situaţia în care, în decembrie 2011, instituţia avea pierderi cumulate de 100 de milioane de euro. Pe de altă parte, el a atras atenţia că pierderea fiscală cumulată în perioada 2006 – iunie 2010, la preluarea mandatului de către noul Consiliu de Administraţie (30 iunie 2010), era de circa 61 de milioane de euro. La această sumă s-au adăugat alte obligaţii contractuale antamate de fostele conduceri ale Televiziunii Române, care au condus la deficitul din prezent şi continuă să îl adâncească, întrucât cele mai multe dintre aceste contracte sunt scadente în perioada 2010-2012.

Parlamentul a aprobat, în luna decembrie, ca TVR să primească pentru a-şi desfăşura activitatea pe anul 2012 o sumă de la bugetul de stat în cuantum de 150.182.000 de lei. Potrivit proiectului de buget al TVR pe 2012, SRTv a obţinut de la bugetul de stat o sumă cu 13,26% mai mică faţă de anul 2011, când instituţia a beneficiat de la bugetul de stat de o sumă de 173.138.000 de lei.

Suma pe care TVR a primit-o de la bugetul de stat reprezintă însă numai 31% din sursele de finanţare ale Televiziunii Române, în timp ce restul de 69% reprezintă finanţarea din propriile venituri, respectiv din sumele încasate din realizarea obiectului de activitate, taxa TV, sume încasate din publicitate etc.

Pe de altă parte, banii pe care îi primeşte TVR de la bugetul de stat merg ulterior la Societatea Naţională de Radiocomunicaţii care asigură emisia canalelor Televiziunii Publice, iar o parte sunt folosiţi pentru funcţionarea TVR Internaţional.

Cu statut de instituţie publică, Societatea Română de Televiziune are în portofoliu şase televiziuni – TVR 1, TVR 2, TVR Cultural, TVR 3, TVR Info şi TVR Internaţional. SRTv deţine şi o televiziune experimentală, care emite în sistem High Definition – TVR HD, dar şi cinci studiouri teritoriale, la Cluj, Iaşi, Timişoara, Craiova şi Târgu Mureş.

Te-ar mai putea interesa și
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producţia netă de cărbune a României a totalizat, în primele două luni ale acestui an, 344.600 de tone echivalent petrol, fiind cu 5,6% mai mică (minus 20.300 tep) faţă de cea din perioada......
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis ...
Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot, ...
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de milion de euro
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de ...
Restart Energy a anunțat astăzi că a finalizat construcția și instalarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice ...
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru ...