1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

News

Bugetul de vacanţă al turistului român pentru o săptămână: 300 de euro

Turiştii români caută oferte de 300 de euro pentru o vacanţă de o săptămână. 

29 mai, 2014 | | ECONOMICA.net

Peste 70% dintre românii care vor să plece într-o vacanță de o săptămână în străinătate caută pachete care costă 250-300 de euro (incluzând cazare și transport cu avionul), 25% au un buget de 300 -400 de euro, iar restul de 5 % sunt dispuși să plătească chiar si 1000 de euro pentru o vacanță, potrivit unui studiu al portalului de turism Vola.ro.

Cele mai ieftine pachete de o săptămână, incluzând cazare, zbor cu avionul și asigurare medicală, pot fi cumpărate în Grecia (de la 294 euro/persoană), Turcia (de la 325 euro/persoană), Italia (de la 434 euro/persoană), Spania (de la 452 euro/persoană) și Portugalia (de la 641 euro/persoană).

Pentru perioada de vară, românii se orientează mai mult către pachetele de şapte zile și se observă o scădere a city-break-urilor cu până la 40%. În timp ce la city break-uri cererile vin din partea cuplurilor, vacanțele sunt căutate mai mult de familii.

"Cu toate acestea, există o categorie de români care preferă destinațiile mai scumpe. Cererea pentru Dubai a crescut chiar daca destinatia nu este printre cele mai ieftine. Dar si aici avem oferte speciale unde un pachet costă chiar şi de la 315 euro /persoană", a declarat Ioana Bălănescu, manager turism Vola.ro. 

Destinațiile preferate pentru vacanțe sunt Roma, Paris, Istanbul, Barcelona, Londra și Creta. Comparativ, la biletele de avion care nu includ și un sejur de șapte zile, tot pentru perioada verii, cele mai multe cereri sunt pentru destinații ca Londra, Barcelona, Madrid, Roma, Paris sau Viena.

Vola.ro s-a extins din această primăvară pe segmentele de zboruri charter şi all inclusive în peste 100 de destinaţii externe şi estimează că în trei ani pachetele turistice vor reprezenta un volum de peste 10 milioane de euro.

Vola.ro a fost înfiinţat în 2007 de Daniel Truică şi doi tineri polonezi. Anul trecut, Vola.ro a înregistrat o cifră de afaceri de pete 25 de milioane de euro. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO