Bugetul Metrorex nu permite continuarea lucrărilor pe tronsonul Drumul Taberei-Ghencea – sindicalist

Preşedintele USLM, Ion Rădoi, a declarat marţi că bugetul de 90 de milioane de lei alocat Metrorex în 2013 este de 8,5 ori mai mic decât cel de anul trecut, precizând că acesta trebuie revizuit întrucât cu această sumă nu ar putea continua lucrările începute pe tronsonul Drumul Taberei-Ghencea
Economica.net - mar, 05 feb. 2013, 13:27
Bugetul Metrorex nu permite continuarea lucrărilor pe tronsonul Drumul Taberei-Ghencea - sindicalist

Ion Rădoi a atras atenţia, într-o conferinţă de presă, asupra diminuării semnificative a bugetului alocat Metrorex în 2013, arătând că suma alocată nu va fi majorată, compania va avea de suferit.

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM) a precizat că bugetul alocat Metrorex în 2013 este 90 de milioane lei, de 8,5 ori mai mic decât cel de anul trecut, când suma alocată companiei a fost de 750 de milioane de lei.

Rădoi a precizat că dacă va fi păstrată suma propusă pentru Metrorex în 2013, nu ar putea continua lucrările începute pe tronsonul de metrou Drumul Taberei – Ghencea, existând riscul intrării în conservare a lucrărilor, riscul plăţii unor penalităţi, a neplăţii contractelor şi a unor costuri la o eventuală repunere în funcţiune la momentul la care ar fi fonduri.

Preşedintele USLM a spus că doar intrarea în conservare a lucrărilor de pe tronsonul Drumul – Taberei – Ghencea ar costa 30 de milioane de lei din cei 90 de milioane de lei alocaţi Metrorex în acest an.

„Astfel, cei ce au gândit bugetul de stat ar trebui să revină asupra sumei alocate şi să ne ofere posibilitatea să continuăm ce am început”, a declarat liderul sindical.

Pe de altă parte, Rădoi a spus că pe 31 martie expiră contractul colectiv de muncă şi că, în acest context, Metrorex nu poate suporta diminuarea altor drepturi. El a precizat că angajaţii au renunţat la al treisprezecelea salariu şi la primele oferite în cazul sărbătorilor legale, dar nu mai acceptă alte diminuări salariale, cu atât mai mult cu cât Guvernul anunţă în prezent o serie de măriri de taxe şi scumpiri.

Preşedintele USLM a mai spus că actualul director al Metrorex, Aurel Radu, nu se încadrează în mod legal în funcţia în care a fost instalat, pe motiv că acesta are statut de inginer stagiar, dar a preluat atribuţii de director general.

Rădoi a precizat că actualul director al Metrorex nu îndeplineşte condiţiile de specialitate pentru acest post întrucât trebuia să aibă 12 ani vechime în cadrul unităţii, arătând că „este vorba, până la urmă, şi de o chestiune de siguranţă în circulaţie”.

„S-a supărat că am dat informaţii presei din declaraţia lui de avere, dar acela este un document public”, a mai spus liderul sindical.

Ion Rădoi a atras atenţia că sindicaliştii Metrorex au sesizat, în repetate rânduri, atât primul ministru, cât şi oficialii ministerului de resort despre aceste probleme, dar până în prezent nu au primit niciun răspuns clar şi nici nu au fost convocaţi la discuţii.

Liderul USLM a mai spus că nici până în prezent nu se ştie cu certitudine dacă Metrorexul va trece din subordinea Ministerului Transporturilor în cea a Primăriei Capitalei. Rădoi a spus că dacă se va ajunge la această situaţie, sindicatul trebuie chemat neapărat la discuţii pentru întocmirea acordului social în ceea ce-i priveşte pe salariaţii Metrorex.

Ion Rădoi a menţionat că, în opinia sa, Metrorex ar trebui să rămână în subordinea Ministerului Transporturilor, aşa cum regiile de metrou din ţările civilizate sunt coordonate de ministerul de resort, nicidecum de primărie.

Întrebat dacă există riscul declanşării unor greve la Metrorex, Rădoi a spus că nici măcar nu au început discuţiile privind contractul colectiv de muncă şi nici nu a fost stabilit cu claritate bugetul unităţii pe 2013, lăsând să se înţeleagă că la acest moment nu există riscul unor forme de protest. Liderul sindical a precizat că, dacă va fi nevoie, ar putea avea loc proteste, dar numai după îndeplinirea tuturor etapelor şi cerinţelor legale.

Preluarea de către Primăria Capitalei a companiei Metrorex a fost convenită în septembrie 2012, într-o discuţie la Guvern la care a participat şi primarul general Sorin Oprescu. Pemierul arăta atunci că discuţia avută cu primarul general privind preluarea metroului de către municipalitate a depăşit „zona de principiu” şi spunea că statul va asigura în continuare subvenţii şi derularea investiţiilor deja începute, precum tronsonul către Drumul Taberei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Armata americană și ONU confirmă prezența în Mali a mercenarilor ruși ai companiei Wagner
Armata americană și ONU confirmă prezența în Mali a mercenarilor ruși ai companiei Wagner
Armata americană a confirmat vineri prezenţa grupării paramilitare ruse Wagner în Mali, ONU făcând, pe de altă parte, ...
Irlanda renunță la cele mai multe dintre restricțiile sanitare
Irlanda renunță la cele mai multe dintre restricțiile sanitare
Premierul irlandez, Michael Martin, a anunţat vineri ridicarea cu începere de a doua zi a majorităţii restricţiilor ...
Statele Unite și Japonia au convenit să acționeze coordonat pentru a contracara tendințele agresive ale Chinei și Rusiei
Statele Unite și Japonia au convenit să acționeze coordonat pentru a contracara tendințele agresive ale Chinei și Rusiei
Preşedintele american Joe Biden şi premierul japonez Fumio Kishida s-au angajat vineri, în cadrul unei discuţii prin ...