1EUR = 4.7340 RON | Bucureşti 30 º

Companii

Bugetul Metrorex pentru 2019 a fost întocmit fără majorare de tarife

Preţurile la cartelele pentru călătoria cu metroul rămân cele actuale, a declarat, luni, directorul general al Metrorex, Dumitru Şodolescu.

18 feb, 2019 | Agerpres

"Bugetul Metrorex pentru anul 2019 a fost întocmit fără majorare de tarife. Anul acesta tarifele rămân cele actuale", a spus Şodolescu, aflat într-o vizită de lucru pe şantierul Magistralei 5 de metrou, tronsonul Drumul Taberei - Eroilor.

Fostul ministru al Transporturilor Lucian Şova a declarat, la jumătatea lunii noiembrie 2018, după negocierile cu sindicatele de la metrou care ameninţau cu greva, că cererea acestora privind majorarea salariilor angajaţilor Metrorex va duce la creşterea preţului la călătoriile cu metroul.

"Dacă noi vom accepta creşterea de 42% la salarii, aceasta nu va putea fi dusă decât în costurile biletului de călătorie. Suntem supuşi unei presiuni sindicale care trebuie, în viziunea celor care ameninţă cu greva, să conducă la creşterea preţului la biletul de metrou la 4 lei o călătorie, 8 lei două călătorii. Nu mi se pare că acest lucru poate fi acceptat. Suntem deschişi negocierii, dar nu şantajului. Administraţia Metrorex a propus succesiv diferite procente de creştere a salariului", a afirmat, pe 14 noiembrie, Lucian Şova.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO