1EUR = 4.7808 RON | Bucureşti 6 º

News

Bugetul pe 2013: Cheltuielile de personal cresc pentru reîntregirea salariilor, cele de capital scad

Cheltuielile de personal ale instituţiilor publice vor creşte anul viitor cu 1,8 miliarde lei, pentru reîntregirea salariilor bugetarilor, iar cele de capital vor fi diminuate cu 1,2 miliarde lei, în timp ce subvenţiile vor scădea cu 400 milioane de lei, prin proiectul de buget pe anul viitor.

12 dec, 2012 | Mediafax

Cifrele sunt incluse într-o notă privind limitele de cheltuieli reanalizate propuse pentru ordonatorii principali de credite în vederea elaborării proiectului de buget pe 2013, discutată în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Documentul relevă că totalul cheltuielilor de personal va creşte cu 1,8 miliarde lei, pentru a se asigura revenirea la nivelul salariului existent în 2010, iar cheltuielile pentru cofinanţarea fondurilor europene vor fi majorate cu 2,7 miliarde lei.

Salariile bugetarilor au fost majorate cu 8% în luna decembrie, pentru revenirea la nivelul din vara lui 2010, iar banii vor fi încasaţi în luna ianuarie.

Transferurile pentru echilibrarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi a bugetului fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate vor fi mai mari cu 3,2 miliarde lei, iar cheltuielile cu dobânzile vor urca cu 400 milioane de lei, urmare a creşterii datoriei publice.

Pentru ca aceste creşteri să poată fi acoperite, Guvernul va reduce cheltuielile pentru bunuri şi servicii (cu 700 milioane de lei) şi pentru programe cu finanţare rambursabilă (cu 1,9 miliarde lei), precum şi cheltuielile de capital (cu 1,2 miliarde lei) şi subvenţiile (cu 400 milioane de lei).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO