Bugetul Primăriei București pe 2021: ce instituții primesc mai puțini bani

Bugetul general al Primăriei București pe anul acesta prevede venituri totale de 6,9 miliarde de lei și un deficit de 53 de milioane de lei. Sunt instituții din subordinea Primăriei care primesc mai puțini bani. Unele, chiar și de zece ori.
Andrada Ghira - mie, 07 apr. 2021, 22:15
Bugetul Primăriei București pe 2021: ce instituții primesc mai puțini bani

Unele instituții din subordinea Primăriei Municipiului București vor primi anul acesta mai puțini bani, potrivit datelor din proiectul de buget pus în dezbatere publică pe site-ul Primăriei. Economica.net a comparat sumele prevăzute a fi alocate anul acestea cu cele din bugetul pe 2020. Comparația arată ca sunt instituții care vor primi de zece ori mai puțini bani. În plus, aproape toate spitalele din subordinea Capitalei vor primi mai mulți bani. Nu este exclus ca la o eventuală rectificare a bugetului în vară, instituțiilor să le fie acordați mai mulți bani.

Cine primește mai puțini bani

Economica.net a analizat cele două proiecte de buget pentru 2020 și 2021 și vă arată care sunt diferențele. Bani mai puțini vor primi Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului, teatrele, Clubul Sportiv Municipal Bucuresti, Centrele pentru tineri și seniori, Poliția Locală, Protecția animalelor, Administrația cimitirelor, Administrația Străzilor, dar și Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

De zece ori mai puțini bani sunt alocați pentru sprijinirea lăcașurilor de cult. În lista de propuneri pentru anul acesta sunt doar cinci obiective pentru care sunt solicitați bani pentru lucrări sau conservare, în valore totală de 950.000 de lei. Anul trecut, pe lista propunerilor figurau 37 de lăcașuri de cult, cu un total solicitat de aproape 10,5 milioane de lei.

Cu 70% mai puțini bani sunt alocați pentru Administrația Municipală pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic: 52,1 milioane de lei, față de alocarea din proiectul de anul trecut, de 173,8 milioane de lei.

Și Administrația Străzilor are alocate 118 milioane de lei, față de cele aproape 200 de milioane de lei din proiectul de buget pe 2020.

Cu minus este și bugetul Centrului de Proiecte Culturale Arcub: 14 milioane de lei față de cele prevăzute în 2020 de 33 de milioane de lei. Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS are un buget de 14 milioane de lei, față de 42 milioane de lei în 2020.

Centrele pentru seniori și tineret nu vor mai avea fiecare un buget de 25 de milioane de lei, ci de 6, respectiv 7 milioane de lei.

Direcției Generală de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public îi este alocat un buget de 17,6 milioane de lei, față de cele 1,2 milioane de lei prevăzute anul trecut.

Mai puțini bani sunt și în bugetul Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement: 65 de milioane de lei, față de 108 milioane de lei.

Spitalele primesc mai mulți bani. Spre exemplu, Spitalul Carol Davila are un buget de 80,8 mil. lei, față de cele 67,5 mil. lei care erau în proiectul de buget pentru 2020. Colțea are un bget de 223 de mil. lei, iar Malaxa de 83 de mil. de lei, amândou bugete fiind în creștere.

CITEȘTE ȘI Nicuşor Dan: Grosier, bugetul Primăriei anul acesta este de 5 miliarde de lei. Unde se duc banii bucureştenilor

CITEȘTE ȘI Proiectul bugetului Primăriei București pe 2021 este în dezbatere. Unde se duc banii

Te-ar mai putea interesa și
Fitbit, prima lansare de la preluarea de către Google: Luxe, o brățară inteligentă care permite inclusiv monitorizarea nivelului de stres
Fitbit, prima lansare de la preluarea de către Google: Luxe, o brățară inteligentă care permite inclusiv monitorizarea ...
Fitbit a lansat primul produs de la preluarea de către Google, finalizată la începutul anului. Noul dispozitiv, Fitbit Luxe, este o brățară inteligentă (tracker) care permite inclusiv......
Deutsche Telekom investeşte în platforma de plăţi blockchain Celo
Deutsche Telekom investeşte în platforma de plăţi blockchain Celo
Grupul german de telecomunicaţii Deutsche Telekom a anunţat marţi că a investit în Celo, o platformă de plăţi blockchain ...
Năsui: Sunt fanul acordării despăgubirilor către companii sub formă de facilitate fiscală
Năsui: Sunt fanul acordării despăgubirilor către companii sub formă de facilitate fiscală
Statul este cel care ar trebui să despăgubească firmele pentru toate efectele ulterioare ale închiderii afacerilor din ...
SUA: FDA stopează producţia într-o fabrică de vaccinuri Johnson & Johnson
SUA: FDA stopează producţia într-o fabrică de vaccinuri Johnson & Johnson
 Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA) a cerut ca producţia de vaccinuri anti-COVID-19 Johnson ...