Bugetul RATB, suplimentat cu 44 de milioane de lei, cel al RADET, cu 20 de milioane de lei

Economica.net
28 11. 2013
lei_20230400_94619500_03917600

Potrivit unui proiect de hotărâre aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, bugetul Primăriei Capitalei a fost diminuat cu 69.944.000 de lei de la obiectivul de investiţii „Supralărgire Fabrica de Glucoză”.

Consilierii generali au aprobat alocarea, din fondul de rezervă bugetară al CGMB, a sumei de 44 de milioane de lei pentru Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB).

Pe lângă cei 44 de milioane de lei daţi suplimentar Regiei Autonome de Transport Bucureşti pentru asigurarea salariilor angajaţilor, au mai fost alocaţi peste 50 de milioane de lei Administraţiei Străzilor, aproximativ 7,5 milioane de lei Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale, 6,8 milioane de lei Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement şi 6,8 milioane de lei unor instituţii de cultură.

Totodată, la propunerea viceprimarului Marcel Nicolaescu a fost realocată suma de 20 de milioane de lei de la obiectivul de investiţii „Lărgirea străzii Braşov” la obiectivul „Pasajul Mihai Bravu”.

Potrivit proiectului, modificările adoptate de consilierii generali nu afectază echilibrul bugetar, fiind în fapt o redistribuire de sume în interiorul şi între bugetele instituţiilor.

Un alt proiect a avut în vedere suplimentarea bugetului Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti, care a primit suma de 20 de milioane de lei.

Consilierul general PDL Mircea Raicu a declarat joi, înaintea şedinţei CGMB, că RADET şi RATB sunt în pragul falimentului, transportul în comun şi căldura fiind „subfinanţate cronic” în mandatele primarului Sorin Oprescu.

„Dorim să tragem un semnal de alarmă, transportul în comun şi căldura fiind subfinanţate cronic în mandatele lui Sorin Oprescu. 540 de milioane de euro reprezintă datoria totală pe care Primăria Capitalei o are la cele două companii, RADET şi RATB”, a spus Mircea Raicu.

Pe ordinea de zi a şedinţei CGMB se află 33 de proiecte, din care 22 au în vedere aprobarea unor planuri urbanistice zonale.