Bugetul SRTv, avizat favorabil de Comisiile de cultură ale Parlamentului

Comisiile de cultură ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avizat favorabil marţi bugetul propus pentru Societatea Română de Televiziune (SRTv) pe anul 2013, în forma propusă de Guvern.
Economica.net - mar, 29 ian. 2013, 10:17
Bugetul SRTv, avizat favorabil de Comisiile de cultură ale Parlamentului

SRTv are propus un buget de 174,217 milioane lei pentru anul curent, faţă de execuţia preliminată din 2012, de 213,127 milioane lei, în scădere cu 18,26%, se arată în proiectul legii bugetului de stat.

Televiziunea publică are o finanţare de 31,97% de la bugetul de stat şi 68,03% din venituri proprii.

Pentru cheltuieli de personal TVR are propusă pentru anul acesta suma de 69.000 de lei, în creştere cu 18,97% faţă de 2012.

La titlul „Bunuri şi servicii”, Televiziunea publică are prevăzută suma de 173.378.000 de lei, cu 16,43% mai puţin faţă de anul trecut. Potrivit proiectului de buget, din această sumă, pentru „materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional”, SRTv are stipulate cheltuieli de 173.095.000 de lei, cu 16,45% mai puţin ca în 2012, iar pentru „deplasări în străinătate” – 283.000 de lei, cu 2,91% mai mult faţă de anul trecut.

La titlul „Active nefinanciare” TVR a primit de la bugetul de stat suma de 770.000 de lei, cu 86,65% mai mică decât cea din 2012.

Membrii celor două comisii au avizat favorabil bugetul Televiziunii Române cu 15 voturi favorabile, două împotrivă şi trei abţineri.

Preşedintele-director general al SRTv, Claudiu Săftoiu, a susţinut că în instituţia pe care o conduce s-a reuşit „salvarea” a 2.450 de locuri de muncă, în timp ce alţi 627 de angajaţi vor fi concediaţi. El a precizat că persoanele disponibilizate vor primi salarii compensatorii.

Săftoiu a arătat că notificările privind disponibilizările din cadrul instituţiei au fost transmise către ITM, urmând ca miercuri să semneze preavizele angajaţilor care au fost restructuraţi. El a mai menţionat că începând cu 1 februarie va intra în vigoare noua organigramă a Televiziunii publice, dată la care vor fi transmise şi preavizele.

Claudiu Săftoiu a făcut un apel la parlamentari privind identificarea de surse de finanţare pentru suplimentarea bugetului SRTv în cursul anului 2013, motivând că alocările bugetare pentru Televiziunea publică au fost drastic reduse. El a precizat că prima tranşă către ANAF va fi plătită în luna februarie.

El a afirmat că, în actualele condiţii bugetare, disciplina administrativă şi financiară, precum şi un echilibru între venituri şi cheltuieli vor caracteriza activitatea SRTv.

„Faptul că anul trecut a trebuit să închidem două canale şi tot anul trecut TVR Info, în colaborare cu Euronews, a reînceput să emită trebuie să vă lase şi dvs o aşteptare pozitivă cu privire la valorificarea potenţialului TVR Cultural”, a mai spus Săftoiu, punctând că TVR 3 ar putea fi nişat spre realităţile mediului rural.

Te-ar mai putea interesa și
Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 – Eurostat
Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 – Eurostat
Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul din Ucraina şi a explodat pe......
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va face luna viitoare o vizită în Ungaria, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet ...
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Metrorex anunță că joi, 25 aprilie 2024, la ora 1:30, noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul ...
Risc sau știință? Istoria se repetă: EDS, client vechi al Hidroelectrica și unul dintre câștigătorii crizei energetice, a fost singurul cumpărător al energiei hidro puse pe piață cu livrare în 2025
Risc sau știință? Istoria se repetă: EDS, client vechi al Hidroelectrica și unul dintre câștigătorii crizei energetice, ...
EDS, trader și furnzior de energie și compania care și în trecut a mizat pe creșterea prețului la energie în viitor ...