Bulgarii de la EIG au contestat raportul EIOPA privind Euroins România la Curtea de Justiție a Uniunii Europene

Euroins Insurance Group (EIG) AD, parte a Eurohold Bulgaria AD, a depus un recurs oficial la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) în legătură cu așa-numitul raport al EIOPA emis la 28 martie 2023 și care se referea la evaluarea rezervelor tehnice ale Euroins România la data de 30 septembrie 2022, conform unui comunicat de presă.
Gabriela Ţinteanu - joi, 03 aug. 2023, 16:03
Bulgarii de la EIG au contestat raportul EIOPA privind Euroins România la Curtea de Justiție a Uniunii Europene

Contestația depusă la CJUE face parte din seria de acțiuni menite să protejeze acționarii și părțile interesate ale EIG împotriva prejudiciilor cauzate de modul în care a fost întocmit, emis și prezentat acest raport.

EIG a considerat că decizia ASF de revocare a licenței de funcționarea a Euroins în data de 17 martie 2023 încalcă legislația UE și legislația națională, și de aceea a contestat-o în instanță.

”Raportul EIOPA privind rezervele tehnice ale Euroins România a fost emis pe 28 martie, la 11 zile după ce ASF a retras licența EIRO. Niciun document oficial nu a fost publicat de EIOPA în același timp cu referire la acest raport, și nici un fel de document oficial în acest sens nu a fost de fapt înaintat către EIG.

Aceasta a însemnat incapacitatea de a se informa cu privire la constatări, de a se apăra și de a răspunde afirmațiilor din spațiul public, în condițiile în care în zilele următoare, părți fragmentate din acest raport al EIOPA au fost scurse în presă către câteva publicații românești, ceea ce constituie o altă încălcare a regulilor din domeniu”, arată comunicatul EIG.

Același raport a fost prezentat de ASF Curții de Apel București, care a limitat suplimentar capacitatea EIG de a asigura cea mai bună protecție juridică posibilă pentru interesele clienților și acționarilor săi asigurați.

Ulterior, grupul de asigurări a contestat acest raport la Camera de Apel (BoA) a Autorităților Europene de Supraveghere (ESA), susținând că a prejudiciat în mod semnificativ dreptul la apărare al companiei, nu a respectat principiile UE ale statului de drept și a ignorat solicitarea inițială a grupului de revizuire imparțială și independentă a rezervelor ЕIRO. La 8 iunie, Consiliul de Administrație al ESA a decis să nu revizuiască recursul EIG pe fond.

”EIG a respectat întotdeauna toate cerințele EIOPA, autoritățile locale de reglementare și legislația UE”, concluzionează Euroins Insurance Group.

 

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde pentru ajutorul de restructurare. ...
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Prim-ministrul Scoţiei, Humza Yousaf, a demisionat luni după ce nu a reuşit să obţină suficient sprijin pentru a supravieţui ...
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat la toate provocările”
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat ...
GreenPoint Management, companie care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorilor în domeniul ...
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
Boom-ul energiei regenerabile riscă să prejudicieze o parte dintre cele mai bune terenuri arabile din America, în state ...