1EUR = 4.8393 RON | Bucureşti 29 º

News

Bunuri ale Şcolii de fotbal "Gică Popescu" scoase la licitaţie pentru o datorie de 926.508 lei

Mai multe bunuri ale Şcolii de Fotbal 'Gică Popescu' din Craiova, printre care şi un autocar, au fost scoase, marţi, la licitaţie pentru o datorie către bugetul de stat în valoare de 926.508 de lei. Pentru că la licitaţie nu s-a prezentat nimeni, aceasta a fost reprogramată peste două săptămâni.

12 mar, 2013 | Agerpres

Potrivit anunţului publicat de Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj în data de 25 februarie a.c., pentru a recupera din banii datoraţi către bugetul de stat de către Şcoala 'Gică Popescu', au fost scoase la vânzare prin licitaţie un autocar, o Dacie, o staţie de dedurizare, un laser, un aparat de ultrasunete şi un calculator, toate acestea fiind evaluate la 51.705 lei. Pentru că la licitaţie nu s-a înscris nicio persoană fizică sau juridică, aceasta va fi reprogramată peste 15 zile.

'Conform procedurilor, pentru că nu s-a prezentat nimeni, se va organiza o altă licitaţie, în termen de 15 zile din acest moment, cu o sumă cu 25 de procente mai mică decât cea de acum, respectiv de 51.705 lei. Dacă nici atunci nu se va prezenta nimeni, suma va mai scădea cu alte 25 de procente la o a treia licitaţie. Dacă nici atunci nu va fi nimeni interesat de bunuri, şi nici banii recuperaţi, se poate vorbi de insolvabilitate' a declarat Sorin Cojoacă, şeful Serviciului Colectare şi Executare Persoane Juridice din cadrul DGFP Dolj.

La rândul său, Paul Răducanu, preşedintele Şcolii de Fotbal ''Gică Popescu'' a declarat că, până la sfârşitul acestei luni, vor plăti o parte din suma datorată statului, iar pentru restul vor solicita o eşalonare de la DGFP Dolj. 'Este o situaţie care nici nouă nu ne convine. Vom încerca să plătim 60-70 la sută din banii datoraţi până la finele acestei luni şi restul vom eşalona, astfel încât să putem intra în anul competiţional aproape pe zero', a declarat Paul Răducanu.

Suma datorată statului de către Şcoala de Fotbal 'Gică Popescu', unde în prezent se antrenează circa 230 de tineri, provin din neplata impozitelor din tranzacţiile cu jucătorii juniori.

De menţionat că şi anul trecut şcoala a avut o datorie la stat de circa 100.000 euro, pentru care a avut sechestru asigurător pe mai multe bunuri.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO