Burcea, ANAT: TAROM intră în faliment în scurt timp, dacă nu sunt luate măsuri radicale. Compania dezminte

Cu doar 9 milioane de euro în cont şi cu salarii de plată de 3 milioane de euro lunar, TAROM riscă să intre în faliment de la 1 octombrie, a declarat, pentru Agerpres, Alin Burcea, prim-vicepreşedinte ANAT. Mai jos aveţi comunicatul companiei Tarom despre situaţia menţionată în acest articol
Economica.net - vin, 05 apr. 2019, 08:37
Burcea, ANAT: TAROM intră în faliment în scurt timp, dacă nu sunt luate măsuri radicale. Compania dezminte

„La 1 ianuarie 2003, TAROM avea în conturi, şi este verificabil, 500 de milioane de euro. Că a fost şi mandatul domnului Demetriade, care a fost un director dur, dar bun, nu contează. În 2003 erau aceşti bani. Astăzi, mai sunt 9 milioane (de euro – n. r.) în conturile TAROM, iar salariile sunt cam 3 milioane de euro pe lună. Deci, dacă vor continua în ritmul ăsta, eu îmi doresc, pentru că mai am vreo trei avioane cu ei, să ajungem măcar până în toamnă. Având în vedere că a venit un nou director, la fel ca şi celorlaţi, îi lansez mesajul că îmi doresc ca TAROM-ul să trăiască şi arătăm susţinerea tuturor agenţiilor de turism, pe care o facem cam degeaba de 20 de ani, să se bazeze pe noi. Pentru că eu nu cred că vor putea să scape, hai poate nu faliment sau insolvenţă, o situaţie grea, pentru că suntem în Uniunea Europeană şi nu mai au voie să ia bani de la Guvernul României, pentru că e ajutor de la stat şi, dacă te prind, te taie”, a declarat Burcea.

Acesta a subliniat că, de 10 ani de când sunt probleme la TAROM, nu a văzut niciun interes pentru redresarea companiei.

„Nu ştiu care e varianta, pentru că de 10 ani eu nu văd niciun interes. Actualul ministru, Cuc (ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc – n.r.), ştie toate problemele, dar nu ştiu dacă vrea să intervină. Actualul director Florin Susanu provine din TAROM, dar nu ştiu ce se va întâmpla. Eu nu îmi doresc ca TAROM să intre în faliment, deşi, după părerea mea, dacă nu se întâmplă nimic, la 1 octombrie o agăţăm în cui. Repet, de la 500 de milioane în 2003 s-a ajuns acum la 9 milioane. Eu cred că trebuie făcut ceva radical, cu paleative nu se mai poate”, a completat oficialul patronatului agenţiilor de turism.

Alin Burcea a precizat că agenţia sa, Paralela 45, a renunţat la 90% dintre zborurile de tip charter pe care le avea cu TAROM.

„În ceea ce priveşte charterele, realmente TAROM-ul este probabil pe la jumătate. Paralela 45 a renunţat la 90% din chartere, pentru că nu se poate, noi nu avem astăzi încheiate contractele ( cu TAROM-ul – n. r.) pentru puţinele avioane pe care le avem pe sezonul ăsta. Şi încep să zboare peste o lună. De ce? Nu ştiu, că director, că hâr, că mâr. În stilul ăsta, eu nu cred că va rezista. Se poate, sigur că se poate, dar, dacă nu se iau măsuri, eu recomand tuturor să se îndrepte către altă companie”, a susţinut el.

Clarificare – Compania TAROM

Compania TAROM dezmite informația apărută azi, 05 Aprilie 2019, în spațiul media referitor la declarația Dlui Alin Burcea prim-vicepreședinte ANAT.

Informațiile apărute nu corespund realității, acestea fiind publice atât în Monitorul Oficial cât și pe site-ul oficial www.tarom.ro. Este regretabil faptul că reprezentanții mass media au preluat o părere personală fără să verifice corectitudinea informațiilor cu reprezentații Companiei.

Aceste articole ne aduc un prejudiciu de imagine, Compania se declară lezată și își rezervă dreptul de a acționa în instanță.

Reiterăm deschiderea Companiei de a comunicat periodic deschis și transparent cu reprezentanții mass-mediei, repectând totodată normele și procedurile impuse de Lege.

Echipa dumneavoastră TAROM

 

În a doua jumătate a lunii martie, fostul director general interimar al companiei TAROM Wolff Werner-Wilhelm a fost demis din cauză că nu a avut un program de restructurare al societăţii, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, afirmând că activitatea companiei face obiectul unei analize a Corpului de control al primului ministru şi că în conturile companiei aeriene se mai află suma de 14 milioane de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
 Dacă Ucraina pierde războiul, preşedintele rus Vladimir Putin nu va negocia niciodată pacea, a declarat joi şeful diplomaţiei italiene, Antonio Tajani, în deschiderea reuniunii miniştrilor......
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți de sistem
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți ...
Restaurantele și hotelurile își vor putea stabili singure un calendar prestabilit în care ambalajele cu garanția de ...
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky, a obținut licența de operator aerian străin, oferită de Agenția Canadiană de Transport, care îi oferă permisiunea ...
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
România a utilizat fonduri din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) de peste un miliiard ...