Burcea, ANAT: TAROM intră în faliment în scurt timp, dacă nu sunt luate măsuri radicale. Compania dezminte

Cu doar 9 milioane de euro în cont şi cu salarii de plată de 3 milioane de euro lunar, TAROM riscă să intre în faliment de la 1 octombrie, a declarat, pentru Agerpres, Alin Burcea, prim-vicepreşedinte ANAT. Mai jos aveţi comunicatul companiei Tarom despre situaţia menţionată în acest articol
Economica.net - vin, 05 apr. 2019, 08:37
Burcea, ANAT: TAROM intră în faliment în scurt timp, dacă nu sunt luate măsuri radicale. Compania dezminte

„La 1 ianuarie 2003, TAROM avea în conturi, şi este verificabil, 500 de milioane de euro. Că a fost şi mandatul domnului Demetriade, care a fost un director dur, dar bun, nu contează. În 2003 erau aceşti bani. Astăzi, mai sunt 9 milioane (de euro – n. r.) în conturile TAROM, iar salariile sunt cam 3 milioane de euro pe lună. Deci, dacă vor continua în ritmul ăsta, eu îmi doresc, pentru că mai am vreo trei avioane cu ei, să ajungem măcar până în toamnă. Având în vedere că a venit un nou director, la fel ca şi celorlaţi, îi lansez mesajul că îmi doresc ca TAROM-ul să trăiască şi arătăm susţinerea tuturor agenţiilor de turism, pe care o facem cam degeaba de 20 de ani, să se bazeze pe noi. Pentru că eu nu cred că vor putea să scape, hai poate nu faliment sau insolvenţă, o situaţie grea, pentru că suntem în Uniunea Europeană şi nu mai au voie să ia bani de la Guvernul României, pentru că e ajutor de la stat şi, dacă te prind, te taie”, a declarat Burcea.

Acesta a subliniat că, de 10 ani de când sunt probleme la TAROM, nu a văzut niciun interes pentru redresarea companiei.

„Nu ştiu care e varianta, pentru că de 10 ani eu nu văd niciun interes. Actualul ministru, Cuc (ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc – n.r.), ştie toate problemele, dar nu ştiu dacă vrea să intervină. Actualul director Florin Susanu provine din TAROM, dar nu ştiu ce se va întâmpla. Eu nu îmi doresc ca TAROM să intre în faliment, deşi, după părerea mea, dacă nu se întâmplă nimic, la 1 octombrie o agăţăm în cui. Repet, de la 500 de milioane în 2003 s-a ajuns acum la 9 milioane. Eu cred că trebuie făcut ceva radical, cu paleative nu se mai poate”, a completat oficialul patronatului agenţiilor de turism.

Alin Burcea a precizat că agenţia sa, Paralela 45, a renunţat la 90% dintre zborurile de tip charter pe care le avea cu TAROM.

„În ceea ce priveşte charterele, realmente TAROM-ul este probabil pe la jumătate. Paralela 45 a renunţat la 90% din chartere, pentru că nu se poate, noi nu avem astăzi încheiate contractele ( cu TAROM-ul – n. r.) pentru puţinele avioane pe care le avem pe sezonul ăsta. Şi încep să zboare peste o lună. De ce? Nu ştiu, că director, că hâr, că mâr. În stilul ăsta, eu nu cred că va rezista. Se poate, sigur că se poate, dar, dacă nu se iau măsuri, eu recomand tuturor să se îndrepte către altă companie”, a susţinut el.

Clarificare – Compania TAROM

Compania TAROM dezmite informația apărută azi, 05 Aprilie 2019, în spațiul media referitor la declarația Dlui Alin Burcea prim-vicepreședinte ANAT.

Informațiile apărute nu corespund realității, acestea fiind publice atât în Monitorul Oficial cât și pe site-ul oficial www.tarom.ro. Este regretabil faptul că reprezentanții mass media au preluat o părere personală fără să verifice corectitudinea informațiilor cu reprezentații Companiei.

Aceste articole ne aduc un prejudiciu de imagine, Compania se declară lezată și își rezervă dreptul de a acționa în instanță.

Reiterăm deschiderea Companiei de a comunicat periodic deschis și transparent cu reprezentanții mass-mediei, repectând totodată normele și procedurile impuse de Lege.

Echipa dumneavoastră TAROM

 

În a doua jumătate a lunii martie, fostul director general interimar al companiei TAROM Wolff Werner-Wilhelm a fost demis din cauză că nu a avut un program de restructurare al societăţii, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, afirmând că activitatea companiei face obiectul unei analize a Corpului de control al primului ministru şi că în conturile companiei aeriene se mai află suma de 14 milioane de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Pensia medie lunară a fost în anul 2020 de 1.500 lei, cu 16,1% mai mare faţă de anul precedent. Numărul pensionarilor, în scădere
Pensia medie lunară a fost în anul 2020 de 1.500 lei, cu 16,1% mai mare faţă de anul precedent. Numărul pensionarilor, ...
În 2020, numărul mediu al pensionarilor a fost de 5.128.000 persoane, în scădere faţă de 2019, atunci când numărul acestora era de 5,157.000 milioane. Pensionarii de asigurări sociale au......
Cum începe leul săptămâna – curs valutar interbancar 12.04.2021
Cum începe leul săptămâna – curs valutar interbancar 12.04.2021
Euro începe săptămâna la 4,92 lei, aproape de cursul anunţat vineri de BNR şi de maximul istoric în faţa leului.
Elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu reîncep luni cursurile. Activităţile didactice – online
Elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu reîncep luni cursurile. Activităţile didactice – online
Elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu vor reîncepe luni cursurile online ale semestrului al doilea.
Gheorghiţă spune că din toamnă ar putea începe vaccinarea anti-COVID a copiilor între 12 şi 15 ani
Gheorghiţă spune că din toamnă ar putea începe vaccinarea anti-COVID a copiilor între 12 şi 15 ani
Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), dr. ...