1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

News

Bursa a continuat să scadă uşor, pe o lichiditate foarte redusă

Bursa de la Bucureşti a continuat să urmeze linia burselor externe şi a scăzut cu 1% în prima parte a şedinţei, într-o piaţă în care majoritatea investitorilor au rămas pe poziţii de aşteptare, iar lichiditatea abia a ajuns la 4,9 milioane lei.

22 iun, 2012 | Mediafax

Piaţa locală a fost pe roşu încă din primele minute, marcând o nouă zi de scăderi uşoare, în linie cu bursele internaţionale. Volumele de acţiuni tranzacţionate au fost reduse în majoritatea cazurilor, la fel ca în şedinţele precedente.

La ora 13:00, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în scădere cu 1,17%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, era cu 0,45% sub închiderea de joi.

În acelaşi timp, acţiunile celor cinci SIF-uri şi titlurile Fondului Proprietatea (FP) plasau indicele BET-FI cu 1,11% sub şedinţa precedentă.

Indicele extins al Bursei, BET-XT, a scăzut cu 1,13%. Indicele reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Investitorii au transferat în total acţiuni de 4,9 milioane lei (1,1 milioane euro), valoare cu puţin rulajul din prima parte a şedinţei de joi, de 5 milioane lei (1,1 milioane euro).

Acţiunile Fondului Proprietatea au fost cele mai lichide, cu operaţiuni de 2,9 milioane lei, şi au asigurat 59% din lichiditatea pieţei. Cel mai recent transfer cu aceste titluri a fost realizat la 0,451 lei, preţ în scădere cu 1,4%.
La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în scădere cu până la 0,9%, influenţate negativ de date macroeconomice slabe şi de decizia agenţiei de evaluare Moody's de a retrograda ratingurile a 15 din cele mai mari bănci din lume, printre care Goldman Sachs, Morgan Stanley, UBS, Credit Suisse şi HSBC, din cauza riscurilor generate de volatilitatea pieţelor de capital.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO