1EUR = 4.7791 RON | Bucureşti 8 º

News

Bursa a crescut cu 1,58% în prima parte a şedinţei

Bursa de la Bucureşti a avansat cu 1,58% în prima parte a şedinţei, într-o piaţă în care investitorii au fost mai activi la tranzacţionare, în special pe acţiunile Erste Bank (EBS) şi Fondului Proprietatea (FP), astfel că lichiditatea a urcat de peste două ori.

06 iun, 2012 | Mediafax

La ora 13:05, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în creştere cu 1,71%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 2,66% peste închiderea de marţi.

Totodată, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a avansat cu 1,68%.

Indicele extins al Bursei, BET-XT, a crescut cu 1,75%. Indicele reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 10,55 milioane lei ( 2,3 milioane euro), valoare de peste două ori mai mare rulajul din prima parte a şedinţei precedente, de 5 milioane lei (1,1 milioane euro).

Acţiunile Erste Bank (EBS) erau fost cele mai lichide din piaţă, cu transferuri de 4,17 milioane lei. Preţul a avansat cu 1,59%, la 64 lei (circa 14,3 euro), datorită evoluţiei de pe bursa de la Viena, unde este piaţa principală a acestor acţiuni. Astfel, market makerii de la BVB au ridicat preţul încă din primele minute pentru a-l aduce la un nivel apropiat de cel de pe bursa din Austria. La jumătatea şedinţei de la BVB, pe piaţa de la Viena acţiunile băncii avansat cu 1%, la 14,46 euro.

Al doilea rulaj din piaţă, de 3,28 milioane lei, era consemnat de acţiunile FP. Preţul acestor titluri a crescut cu 0,85%, la 0,484 lei.

În acelaşi timp, marile pieţe europene erau în creştere cu până la 2%, în aşteptarea şedinţei de politică monetară a Băncii Centrale Europene.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO