Bursa crește uşor în prima parte a şedinţei. Rulajul este salvat de două deal-uri cu acţiuni FP

 Bursa de la Bucureşti a crescut cu 0,23% în prima parte a şedinţei, însă majoritatea investitorilor au continuat să adopte poziţii de aşteptare, iar lichiditatea a fost salvată de două deal-uri cu acţiuni Fondul Proprietatea (FP).
Economica.net - mar, 29 mai 2012, 10:37
Bursa crește uşor în prima parte a şedinţei. Rulajul este salvat de două deal-uri cu acţiuni FP

Piaţa a fost pe creştere încă din primele minute, însă volumele de tranzacţionare au fost foarte reduse. La ora 11:15 au fost realizate două transferuri negociate cu 0,072% din titlurile Fondului Proprietatea, pentru 4,9 milioane lei (1,1 milioane euro), care au ridicat lichiditatea pieţei acţiunilor.

Deal-urile au asigurat 61% din rulajul pieţei, de 8,1 milioane lei (1,8 milioane euro). Lichiditatea a fost, astfel, de aproape trei ori mai mare decât rulajul din prima parte a şedinţei precedente, de doar 2,8 milioane lei (640.000 de euro).

Tranzacţiile negociate cu titlurile FP au fost realizate la 0,491 lei, preţ cu 0,72% peste închiderea de luni, iar pe piaţa principală cotaţia a crescut cu 0,62%, la 0,4905 lei. Pe piaţa principală, acţiunile Fondului Proprietatea au continuat să fie cele mai lichide, cu un rulaj, de 745.000 de lei.

La mijlocul, cele mai lichide zece acţiuni plasau indicele BET cu 0,27% peste închiderea de luni, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, era în creştere cu doar 0,2%.

Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, avansa cu 0,34%.
În acelaşi timp, indicele extins al Bursei, BET-XT, se plasa cu 0,25% peste nivelul şedinţei precedente. Indicele reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Acţiunile Azomureş (AZO) au consemnat al doilea rulaj din piaţa principală, de 740.000 de lei, iar preţul a stagnat la 2,186 lei. Cotaţia este cu puţin sub preţul propus de Ameropa Holding în oferta de preluare, de 2,22 lei/acţiune.

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele de la Paris şi Londra erau în scădere cu 0,1% şi, respectiv, cu 0,2%, iar piaţa de la Frankfurt avansa cu 0,3%. Pieţele au fost pe verde în prima parte a zilei, datorită evoluţiei pozitive a burselor din Asia, sprijinite de speranţele privind adoptarea unor noi măsuri de stimulare a creşterii economice în China, însă creşterea a fost limitată de temerile legate de băncile spaniole.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Popa, BNR: Băncile centrale nu au fost create cu gândul la lupta împotriva încălzirii globale, însă nici nu pot face abstracţie de acest subiect
Popa, BNR: Băncile centrale nu au fost create cu gândul la lupta împotriva încălzirii globale, însă nici nu pot face ...
Băncile centrale nu au fost create cu gândul la lupta împotriva încălzirii globale, însă nici nu pot face abstracţie ...
Ponea (ANSVSA): Sute de mii de ouă cu origine falsificată au fost vândute în România, am eliminat această reţea
Ponea (ANSVSA): Sute de mii de ouă cu origine falsificată au fost vândute în România, am eliminat această reţea
Sute de mii de ouă cu origine falsificată au fost vândute pe piaţa românească de o reţea activă în 3-4 state membre ...
Guvernul a aprobat donaţia de 48.500 de cutii de Favipiravir din partea societăţii Terapia
Guvernul a aprobat donaţia de 48.500 de cutii de Favipiravir din partea societăţii Terapia
Guvernul a aprobat, joi, printr-o hotărâre, donaţia de 48.500 de cutii de Favipiravir din partea societăţii Terapia ...