Bursa a crescut uşor în prima parte a şedinţei, pe un rulaj susţinut de transferuri de tip deal

Bursa de la Bucureşti a crescut cu 0,64% în prima parte a şedinţei, într-o piaţă cu o lichiditate de 12,8 milioane lei, susţinută în proporţie de 50% de transferuri deal cu acţiunile Banca Transilvania (TLV), Fondul Proprietatea (FP) şi BRD.
Economica.net - vin, 24 mai 2013, 10:34
Bursa a crescut uşor în prima parte a şedinţei, pe un rulaj susţinut de transferuri de tip deal

Piaţa a fost pe creştere uşoară încă din primele minute de tranzacţionare, în linie cu bursele europene, după declinul puternic din şedinţa anterioară, iar investitorii aşteaptă publicarea de date în SUA privind comenzile de bunuri pentru folosinţă îndelungată.

În prima parte a şedinţei de vineri au fost realizate transferuri Deal în sumă de 6,11 milioane lei. Acţiunile vizate au fost Banca Transilvania (2,77 milioane lei), Fondul Proprietatea (1,98 milioane lei) şi BRD (1,36 milioane lei).

Pe piaţa principală, acţiunile SIF Transilvania (SIF3) şi Erste Bank (EBS) erau cele mai lichide, cu operaţiuni de 1,26 milioane lei şi, respectiv, 1,1 milioane lei.

La ora 13:10, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a fost cu 0,82% peste nivelul de joi, în timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, a fost pe plus cu 1,48%.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, care reflectă evoluţia acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a crescut cu numai 1,54%.

Indicele extins BET-XT a avansat cu 1,06%, iar indicele extins BET-BK a urcat cu 1,08%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni româneşti, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, inclusiv SIF-urile şi FP, dar şi acţiunile băncii austriece Erste (EBS).

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...