Bursa a crescut uşor în primele minute de tranzacţionare

Bursa de la Bucureşti a crescut cu 0,27% în prima jumătate de oră de tranzacţionare, într-o piaţă unde au fost realizate transferuri de 1,5 milioane lei, cu acţiuni emise doar de un sfert dintre companiile listate.
Economica.net - mie, 22 mai 2013, 08:19
Bursa a crescut uşor în primele minute de tranzacţionare

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a stagnat în primele minute de tranzacţioanre, în timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, a crescut cu 0,36%.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, care reflectă evoluţia acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a crescut cu 0,65%.

Cei doi indici extinşi ai Bursei, BET-XT şi BET-BK au avansat cu 0,13% şi, respectiv, cu 0,31%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni româneşti, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, inclusiv SIF-urile şi FP, dar şi acţiunile băncii austriece Erste (EBS).

Investitorii au realizat tranzacţii cu acţiuni emise de 19 din cele 79 de companii listate pe primele trei categorii şi la secţiunea titlurilor internaţionale. Operaţiunile au cumulat 1,5 milioane lei (344.000 de euro), valoare de aproape şapte ori peste rulajul din perioada similară a şedinţei anterioare, de 230.000 de lei (53.000 de euro).

Titlurile OMV Petrom (SNP) au fost cele mai lichide din piaţă, cu transferuri de peste 1 milion de lei. Cea mai mare parte a rulajului acestor titluri a fost asigurată de un deal, de 820.000 de lei. Deal-ul a fost realizat la preţul de 0,41 lei/acţiune, similar ultimei cotaţii de marţi, iar pe piaţa principală preţul a scăzut cu 0,37%, la 0,4085 lei/titlu.

Cu acţiunile Fondului Proprietatea, de regulă cele mai lichide din piaţă, au fost realizate doar două tranzacţii, de 2.000 de lei, iar preţul a crescut cu 0,69%, la 0,6545 lei.

Marile burse europene au deschis şedinţa în stagnare, după ce marţi au încheiat ziua la cel mai ridicat nivel din iunie 2008. Investitorii aşteaptă un summit al liderilor UE şi publicarea unor date economice din SUA.

Te-ar mai putea interesa și
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania primeşte banii, a declarat, miercuri, directorul general al operatorului......
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu i-a transmis miercuri un avertisment public constructorului Podului de la Brăila, ...