Bursa a crescut uşor la deschiderea şedinţei, pe un rulaj în revenire

Bursa de la Bucureşti a continuat să urmeze linia burselor externe şi a crescut cu 0,32% la deschiderea şedinţei de marţi, pe o lichiditate în revenire uşoară, însă concentrată în continuare doar pe câteva acţiuni.
Economica.net - mar, 27 mart. 2012, 07:50
Bursa a crescut uşor la deschiderea şedinţei, pe un rulaj în revenire

După primele minute de tranzacţionare, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, avansa cu 0,28%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-FI cu 0,39% peste închiderea de luni.

Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a urcat cu 1,33%. Evoluţia a fost determinată în principal de acţiunile SIF-urilor, care au înregistrat creşteri cuprinse între 1,19% şi 2,57%. Titlurile FP au avansat cu 0,51%.

La ora 10:23, indicele extins al Bursei, BET-XT, se plasa cu 0,67% peste nivelul de la finalul zilei precedente. Indicele reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Investitorii au realizat tranzacţii cu acţiuni emise doar de 26 companii din cele 79 de societăţi listate pe primele trei categorii şi la secţiunea „Internaţionale”. Operaţiunile au însumat 1,4 milioane lei (340.000 de euro), valoare de două ori mai mare decât rulajul de la debutul şedinţei precedente, de 700.000 de lei (160.000 de euro).

Lichiditatea a fost asigurată în proporţie de 40% de transferurile cu titlurile SIF Transilvania (SIF3), de aproape 560.000 de lei. Cea mai recentă operaţiune cu aceste acţiuni a fost realizată la 0,721 lei, preţ în creştere cu 1,69%.

În ultima zi a ofertei de la Transelectrica (TEL), subscrierile erau pentru 56,79% din titlurile scoase la vânzare. Oferta prin care statul încearcă să vândă 15% din acţiunile Transelectrica a început pe 14 martie şi se va încheia marţi.

Bursele vest-europene europene au deschis marţi în creştere cu până la 0,4%, prelungind revenirea din şedinţa anterioară, după ce preşedintele Rezervei Federale a SUA, Ben Bernanke, a declarat că politica monetară relaxată va fi menţinută pentru o perioadă mai îndelungată, pentru a sprijini economia.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cazuri suspecte de infectarea cu noua tulpină Omicron sunt investigate în Germania și Cehia
Cazuri suspecte de infectarea cu noua tulpină Omicron sunt investigate în Germania și Cehia
Un prim caz suspect de infectare cu noua variantă de coronavirus, Omicron, a fost detectat în Germania la o persoană întoarsă ...
Românii care vin din sudul Africii intră în carantină pentru 14 zile. Șapte state din regiune au fost introduse în zona roșie
Românii care vin din sudul Africii intră în carantină pentru 14 zile. Șapte state din regiune au fost introduse în ...
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că sâmbătă a fost adoptată o Hotărâre a CNSU în baza căreia ...
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino, percheziționat de polițiști. Zeci de transferuri sunt suspecte
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino, percheziționat de polițiști. Zeci de transferuri sunt suspecte
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino a fost percheziţionat vineri de poliţia financiară, în legătură cu zeci de ...