1EUR = 4.7769 RON | Bucureşti 9 º

News

Bursa a deschis în scădere foarte uşoară, pe un rulaj salvat de acţiunile FP

Bursa era în scădere cu 0,45% după primele transferuri de marţi, într-o piaţă cu o lichiditate de 3 milioane de lei (668.000 euro), susţinută în proporţie de 63% de acţiunile Fondului Proprietatea (FP).

18 sep, 2012 | Mediafax

După primele 40 de minute ale şedinţei, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, afişa o scădere cu 0,59%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, cobora cu 0,66%. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), se plasa cu 0,68% mai jos faţă de luni.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a scăzut cu 0,75%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic au coborât indicele BET-NG cu 0,4%.

Bursele europene au deschis marţi în scădere, afectate de temerile că Spania va fi nevoită să solicite ajutor extern din cauza costurilor ridicate de finanţare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO