Bursa a deschis în scădere nesemnificativă, pe un rulaj redus

Bursa a deschis şedinţa în scădere nesemnificativă, cu 0,12%, într-o piaţă în care au fost realizate tranzacţii cu acţiuni emise doar de 16 din cele 82 de companii listate pe primele trei categorii şi la secţiunea titlurilor internaţionale.
Economica.net - mar, 21 aug. 2012, 07:57
Bursa a deschis în scădere nesemnificativă, pe un rulaj redus

După primele minute de tranzacţionare, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în scădere cu 0,4%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, era cu 0,27% sub şedinţa precedentă. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

La ora 10:24, indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), era în stagnare.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a crescut nesemnificativ, cu 0,05%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic au plasat indicele BET-NG cu doar 0,06% peste închiderea de luni.

Acţiunile Oltchim au stagnat, după ce în ultimele trei şedinţe cotaţia a urcat cu 44%, recuperând corecţia de aproape 39% venită după anunţul privind privatizarea combinatului.

Operaţiunea implică într-o primă etapă majorarea capitalului social de peste 60 de ori, de la 34,3 milioane lei la 2,093 miliarde lei. În cadrul acestei majorări va fi convertită în acţiuni o creanţă AVAS, în valoare de 1,12 miliarde lei, şi prin emiterea de acţiuni noi, în valoare de 930,7 milioane lei, care vor fi oferite spre subscriere acţionarilor minoritari.

După primele minute ale şedinţei de marţi acţiunile combinatului erau cotate la 0,75 lei. Cu aceste titluri au fost realizate doar două operaţiuni, de 3.700 de lei.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 528.000 de lei (117.000 de euro), valoare dublă faţă de rulajul de la debutul sesiunii precedente, de doar 263.000 de lei (59.000 de euro).

Titlurile Fondului Proprietatea au fost cele mai lichide din piaţă, cu transferuri de 417.000 de lei, iar preţul a stagnat la 0,531 lei.

Bursele vest-europene au deschis în creştere cu până la 0,7%, investitorii aşteptând cu optimism mai multe rapoarte economice din SUA şi o serie de întâlniri bilaterale între liderii statelor din zona euro, care vor purta discuţii privind criza datoriilor de stat.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...