1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

Companii

BVB a extins la -35% limita de variaţie pentru acţiunile SIF Transilvania în ziua ex-dividend

BVB a extins la -35% limita de variaţie pentru acţiunile SIF Transilvania (SIF3), iar titlurile societăţii de investiţii financiare au coborât cu 26,19%, respectiv cu 16,5 bani, corectându-se în ziua din care cumpărătorii acestor titluri nu mai au dreptul să încaseze dividende pentru anul trecut.

08 mai, 2013 | Mediafax

Acţiunile SIF Transilvania au coborât cu 15% încă din deschidere, iar după primele 15 minute de tranzacţionare BVB a extins limita de variaţie la -25%, pentru ca după încă 15 minute să ducă limita la -35%. După acest moment, corecţia s-a dus la 26,19%, preţul fiind cu 16,5 bani sub ultima cotaţie de marţi. Valoarea cu care acţiunile au coborât este mai mică decât dividendul brut pe care SIF Transilvania îl va distribui din profitul înregistrat anul trecut, de 17,5 bani/titlu.

De regulă, în data ex-dividend, din care cumpărătorii acţiunilor nu mai au dreptul să încaseze dividende, preţul acţiunilor scade cu o valoare apropiată de cea a dividendului.

SIF Transilvania va distribui dividende în valoare cumulată de 191,1 milioane lei din profitul de anul trecut, suma reprezentând 90% din câştigul obţinut, de 212,2 milioane lei.

Corecţia acţiunilor SIF Transilvania a venit pe cel mai mare rulaj din piaţă, de aproape 700.000 de lei, iar preţul acestor titluri a ajuns la 0,465 lei.

În acelaşi timp, scăderea acţiunilor SIF Transilvania a influenţat vizibil indicii în care sunt cuprinse.

Astfel, indicele BET-FI, al titlurilor celor cinci SIF-uri şi al acţiunilor Fondului Proprietatea (FP), s-a situat cu 3,76% sub nivelul de marţi.

În acelaşi timp, indicele extins BET-XT a scăzut cu 1,38%, iar indicele extins BET-BK s-a plasat cu 1,46% sub nivelul zilei anterioare.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni româneşti, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. În acelaşi timp, BET-BK include cele mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, inclusiv SIF-urile şi FP, dar şi acţiunile băncii austriece Erste (EBS).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO