Bursa a revenit pe creştere uşoară, după trei zile consecutive pe roşu

Bursa de la Bucureşti a continuat să urmeze linia burselor externe şi a crescut cu 0,68% în prima oră de tranzacţionare de joi, revenind uşor după ce în precedentele trei zile a scăzut cumulat cu 2,8%, însă recuperarea a venit în cadrul unor tranzacţii cu volume foarte reduse de acţiuni.
Economica.net - joi, 29 aug. 2013, 08:32
Bursa a revenit pe creştere uşoară, după trei zile consecutive pe roşu

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,72% în prima oră de tranzacţionare, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, s-a situat cu 1,03% peste nivelul decât miercuri.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a stagnat.

Indicele BET-XT s-a plasat cu 0,54% peste închiderea de miercuri, iar indicele BET-BK a avansat cu 0,51%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste, SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Temerile investitorilor legate de o posibilă intervenţie militară a SUA şi a statelor aliate în Siria i-au determinat pe unii investitori să îşi marcheze din profituri încă din a doua parte a şedinţei de marţi, când rulajele au început să crească.

Totuşi, reîntoarcerea pieţei pe verde în primele minute ale şedinţei de joi a venit în cadrul unor tranzacţii cu volume foarte reduse de acţiuni. În prima oră de transfer au fost realizate operaţiuni de doar 246.000 de lei (56.000 de euro), sumă cu mult sub rulajul din perioada similară a şedinţei precedente, de 7,9 milioane lei (1,8 milioane euro).

Titlurile Fondului Proprietatea au rămas cele mai lichide din piaţă, cu tranzacţii de 86.000 de lei, iar preţul a scăzut nesemnificativ, cu 0,07%, la 0,681 lei.
Bursele vest-europene au deschis joi în urcare, în aşteptarea datelor privind creşterea economică şi piaţa forţei de muncă din SUA şi a unui raport privind şomajul din Germania. În ultimele trei şedinţe, pieţele mature din Europa au scăzut cu 2,2%, pe fondul temerilor investitorilor legate de o intervenţie militară a SUA şi a aliaţilor în Siria.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...