Bursa a revenit pe creştere uşoară la mijlocul şedinţei. Rulajul a rămas redus

Bursa de la Bucureşti a revenit pe creştere uşoară, cu 0,3%, la mijlocul şedinţei, într-o piaţă unde acţiunile Erste (EBS), Fondul Proprietatea (FP) şi Transgaz (TGN) au asigurat aproape 75% din lichiditatea de doar 9,8 milioane lei.
Economica.net - lun, 03 iun. 2013, 10:33
Bursa a revenit pe creştere uşoară la mijlocul şedinţei. Rulajul a rămas redus

Piaţa locală a deschis ziua în creştere uşoară după ce în precedentele trei şedinţe a coborât cumulat cu 1,6%, însă după primele 20 de minute de tranzacţionare s-a întors pe scădere. Ulterior, piaţa a fluctuat uşor şi de două ori chiar a trecut pe verde, însă pentru perioade scurte de timp.

La ora 13:00, indicele general al Bursei, BET-C, era cu 0,3% peste închiderea de vineri.

Fluctuaţiile au venit, însă, în cadrul unor tranzacţii cu volume reduse. Investitorii au transferat în total acţiuni de 9,8 milioane lei (2,2 milioane euro), valoare cu 19% sub rulajul din prima parte a şedinţei precedente, de 12,1 milioane lei (2,8 milioane euro).

Aproape trei sferturi din rulajul de luni a fost asigurat de acţiunile Erste (2,9 milioane lei), Fondul Proprietatea (2,6 milioane lei) şi Transgaz (1,8 milioane lei, din care două deal-uri de 1,5 milioane lei). Titlurile Fondului Proprietatea au scăzut cu 0,15%, la 0,655 lei, iar acţiunile Erste au stagnat la 109 lei.

Titlurile Transgaz au fost printre puţinele acţiuni care au crescut. La mijlocul şedinţei, acţiunile companiei erau cotate la 205 lei, preţ cu 0,2% peste şedinţa precedentă.

La ora 13:00, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în urcare cu 0,32%, în timp ce indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul energetic, se plasa la nivelul de la închiderea şedinţei precedente.

Indicele extins BET-XT a coborât cu 0,19%, iar indicele extins BET-BK, a scăzut cu 0,38%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste, SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Indicele BET-FI a fost cu 1,11% sub nivelul de la finalul şedinţei precedente. BET-FI include acţiunile celor cinci SIF-uri şi titlurile Fondului Proprietatea.

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în scădere cu până la 0,6%, linia fiind urmată şi de pieţele din Europa Centrală şi de Est, unde corecţiile au ajuns până la 1,4%. Marile pieţe europene au fost pe roşu încă de la deschidere, din cauza speculaţiilor că banca centrală a Statelor Unite ar putea reduce programul de preluare de obligaţiuni din piaţă, şi în urma scăderii unui indice al industriei prelucrătoare din China.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Italia a raportat un focar de gripă aviară înalt patogenă H5N8 într-o fermă comercială de curcani pentru îngrăşat, ...
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat în zona roșie
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat ...
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, printr-o hotărâre, actualizarea listei ţărilor în ...
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl, celebra companie furnizoare de cafea şi ceai premium cu sediul central în capitala austriacă, a anunţat ...