1EUR = 4.7205 RON | Bucureşti 33 º

News

Bursa a scăzut cu 1,09%, pe o lichiditate susţinută de acţiunile Fondului Proprietatea şi Erste Bank

Bursa de la Bucureşti a coborât cu 1,09% în prima parte a şedinţei de joi, în linie cu evoluţia burselor europene, după ce Fed a anunţat că va reduce progresiv programul de stimulare economică, iar tranzacţiile cu acţiunile Fondului Proprietatea şi Erste Bank au asigurat peste 60% din rulaj.

20 iun, 2013 | Mediafax

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 5,75 milioane lei (1,27 milioane euro), iar peste jumătate din lichiditatea de joi a fost asigurată de transferuri cu acţiunile Fondului Proprietatea (1,8 milioane lei) şi Erste Bank (1,49 milioane lei).

La mijlocul şedinţei, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în scădere cu aproape 0,88%, în timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, se plasa cu 1,42% sub închiderea de miercuri.

Indicele extins BET-XT a coborât cu 0,94%, iar indicele extins BET-BK s-a situat cu 0,98% sub nivelul şedinţei precedente.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste, SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a scăzut cu 1,33%.

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în coborâre cu până la 2,6%, după ce preşedintele Rezervei Federale a SUA, Ben Bernanke, a declarat că banca centrală americană ar putea încheia programul de achiziţii de obligaţiuni la jumătatea anului viitor dacă situaţia economică va evolua conform cu prognozele instituţiei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO