Bursa a stagnat în prima parte a şedinţei, pe un rulaj redus

Bursa de la Bucureşti a fluctuat foarte uşor în prima parte a şedinţei, într-o piaţă în care atenţia puţinilor investitori prezenţi la tranzacţionare a continuat să fie axată doar pe câteva acţiuni, iar lichiditatea a fost de doar milioane lei.
Economica.net - vin, 05 oct. 2012, 11:10
Bursa a stagnat în prima parte a şedinţei, pe un rulaj redus

La ora 13:00, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în creştere cu 0,27%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, se plasa cu 0,29% peste nivelul de miercuri. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP).

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), a avansat cu 0,4%, în timp ce indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul energetic, a scăzut cu 0,84%.

Totodată, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a crescut nesemnificativ, cu 0,07%.

Acţiunile Oltchim (OLT) au continuat să înregistreze o volatilitate ridicată, preţul urcând cu 11,83%, la 0,643 lei. Aceste titluri au căzut miercuri cu 15%, revenind la tranzacţionare după eşecul privatizării companiei. Ulterior, în şedinţa de joi au mai scăzut în primele minute cu 13% pentru ca până la finalul zilei să treacă pe verde şi să închidă în creştere cu aproape 4%.

În prima jumătate a şedinţei de vineri cu acţiunile Oltchim au fost realizate 112 tranzacţii în valoare cumulată de 105.000 de lei.

Titlurile Erste şi Fondul Proprietatea au fost cele mai lichide din piaţă, cu operaţiuni de 1 milion de lei şi, respectiv, 559.000 de lei. Cotaţia acţiunilor Erste a crescut cu 2,47%, la 83 lei, urmând evoluţia de la Viena, iar preţul FP a stagnat la 0,5255 lei.’

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 3,8 milioane lei (832.000 de euro), valoare de două ori mai mare decât rulajul din perioada similară a şedinţei precedente, de 1,9 milioane lei (433.000 de euro).

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în creştere cu până la 0,7%, investitorii aşteptând publicarea unui raport privind piaţa muncii din Statele Unite, care ar putea arăta o creştere a numărului de angajaţi în septembrie.

Te-ar mai putea interesa și
Premieră națională: CJ Bihor și primăria Oradea înființează propria linie aeriană
Premieră națională: CJ Bihor și primăria Oradea înființează propria linie aeriană
Consiliul Județean Bihor şi municipiul Oradea îşi înfiinţează, în premieră naţională, o companie aeriană proprie, care va avea zilnic zborurli către București, dar şi spre importante......
Cîțu infirmă că Ministerul Muncii va pierde bani la rectificare, dar că va fi virată o sumă mai mică de la buget pentru a acoperi deficitul de la pensii
Cîțu infirmă că Ministerul Muncii va pierde bani la rectificare, dar că va fi virată o sumă mai mică de la buget ...
Premierul Florin Cîţu a declarat joi, la Palatul Victoria, că la rectificarea bugetară nu se taie nimic de la Ministerul ...
Orban: Cel puţin 40 de miliarde de lei trebuie prevăzuţi pentru PNDL 3
Orban: Cel puţin 40 de miliarde de lei trebuie prevăzuţi pentru PNDL 3
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi că "este imperios" ca încă de pe acum să înceapă pregătirea PNDL ...
Transelectrica a făcut o listă de proiecte strategice, care vor fi implementate accelerat. Lista proiectelor
Transelectrica a făcut o listă de proiecte strategice, care vor fi implementate accelerat. Lista proiectelor
Transelectrica a elaborat o listă deschisă de proiecte strategice, care vor permite flexibilizarea Rețelei Electrice de ...