Bursa a stagnat la deschiderea şedinţei

Bursa de la Bucureşti a crescut nesemnificativ, cu 0,09%, la deschiderea şedinţei de marţi, într-o piaţă unde au fost realizate tranzacţii cu acţiuni emise de o treime dintre companiile listate pe primele trei categorii şi la secţiunea titlurilor internaţionale.
Economica.net - mar, 05 mart. 2013, 09:07
Bursa a stagnat la deschiderea şedinţei

După primele 15 minute de tranzacţionare, indicii BET şi BET-XT avansau cu câte 0,07%. Indicele BET reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, iar indicele extins BET-XT cuprinde primele 25 de titluri în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP).

Indicele extins BET-BK, al celor mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), a crescut cu 0,25%.

În acelaşi timp, indicii BET-FI şi BET-NG s-au plasat cu 0,1% şi, respectiv, cu 0,19% peste nivelurile de luni. Indicele BET-FI reflectă evoluţia titlurilor SIF-urilor şi a acţiunilor Fondului Proprietatea, iar BET-NG cuprinde acţiunile companiilor din sectorul energetic.

Investitorii au realizat tranzacţii cu acţiuni emise de 25 din cele 79 de companii listate pe primele trei categorii şi la secţiunea titlurilor internaţionale. Operaţiunile au cumulat 706.000 de lei (162.000 de euro), valoare cu 28% sub rulajul de la debutul şedinţei precedente, de 980.000 de lei (224.000 de euro).

Acţiunile Fondului Proprietatea şi titlurile Erste au fost cele mai lichide din piaţă, cu transferuri de 347.000 de lei şi, respectiv, de 115.000 de lei. Cele două acţiuni au asigurat, astfel, două treimi din rulajul pieţei.

Titlurile Fondului Proprietatea au avansat cu 0,25%, la 0,5955 lei, iar cotaţia acţiunilor Erste a urmat evoluţia de la Viena şi a urcat cu 1,9%, la 110 lei.

Marile pieţe europene au deschis şedinţa în creştere cu până la 1,1%, pentru prima dată în ultimele trei zile, susţinute de aşteptările investitorilor că băncile centrale vor continua măsurile pentru susţinerea revenirii economiilor.

Te-ar mai putea interesa și
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
Boom-ul energiei regenerabile riscă să prejudicieze o parte dintre cele mai bune terenuri arabile din America, în state cu cele mai mari randamente la culturile agricole, precum Indiana, Illinois......
Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO – presă
Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO – presă
Turcia a decis să sprijine candidatura prim-ministrului olandez în exerciţiu, Mark Rutte, la funcţia de secretar general ...
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene (UE), Josep Borrell, a cerut duminică "să nu se deschidă ...
NN România a plătit 25 de milioane de euro către clienții ING Bank România în ultimii 10 ani, în baza parteneriatului de bancassurance încheiat între cele două entități pentru un milion de clienți
NN România a plătit 25 de milioane de euro către clienții ING Bank România în ultimii 10 ani, în baza parteneriatului ...
NN România și ING Bank România au susținut peste un milion de clienți să beneficieze de protecție financiară prin ...