1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

News

Bursa creşte uşor. Acţiunile SIF Muntenia avansează cu 6% după propunerea de dividend suplimentar

Bursa de la Bucureşti a deschis în creştere uşoară, cu 0,35%, iar acţiunile SIF Muntenia (SIF4) consemnau un avans de 6% după propunerea distribuirii unor dividende suplimentare de 98,45 milioane lei din rezervele existente la finalul anului trecut.

08 mai, 2012 | ECONOMICA.net

Cel mai recent schimb cu acţiunile SIF Muntenia a fost realizat la 0,786 lei, iar lichiditatea era de 425.000 lei.
Acţionarii au reacţionat la anunţul privind distribuirea unor noi dividende, după ce la precedenta şedinţă AGA, din aprilie, unii acţionari ai societăţii, printre care omul de afaceri Gheorghe Iaciu, şi-au exprimat nemulţumirea faţă de profitul mic înregistrat de societatea de investiţii financiare şi faţă de bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an. El a cerut administratorului SIF, compania Muntenia Invest, triplarea dividendului pe anul trecut, varianta iniţială fiind de 65,3 milioane lei.

Acţionarii sunt convocaţi la 6 iulie, când administratorii vor prezenta acţionarilor şi un nou program de administrare şi vor discuta un buget de venituri şi cheltuieli rectificat pentru acest an.

După primele 30 de minute de tranzacţionare, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în urcare cu 0,3%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,31% peste nivelul de luni.

Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a crescut cu 1,46%, fiind susţinut de acţiunile SIF4.

La ora 10:30, indicele extins al Bursei, BET-XT, era cu 0,69% peste sesiunii precedente. Indicele reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Lichiditatea pe segmentul de acţiuni era de 1,8 milioane lei (408.000 euro), peste valoarea tranzacţiilor de la începutul şedinţei de luni, când investitorii au tranzacţionat titluri de 1,1 milioane lei (256.000 de euro).

Titlurile Transgaz (TGN) au fost cele mai lichide din piaţă, cu operaţiuni de 550.000 de lei. Cea mai recentă tranzacţie a fost perfectată la o cotaţie de 245 lei, similară cu cea de referinţă.

Principalele acţiuni europene au deschis în scădere şedinţa de tranzacţionare de marţi, după creşterea din ziua precedentă, în timp ce temerile legate de Grecia s-au amplificat, din cauza dificultăţilor în formarea unui nou guvern la Atena.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO