1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

News

Bursa de la Bucureşti a scăzut uşor. Acţiunile Transgaz au coborât cu 7,3% în ziua ex-dividend

Bursa a scăzut cu 0,59% la deschidere, iar acţiunile Transgaz (TGN) afişau cea mai pronunţată scădere, de 7,3%, întrucât de miercuri cumpărătorii nu mai beneficiază de dividende.

12 iun, 2013 | Mediafax

În jurul orei 10:30, acţiunile Transgaz erau cotate la 189,1 lei, preţ cu 14,9 lei sub ultima cotaţie de marţi. Valoarea cu care preţul a scăzut este sub dividendul net pe care compania îl va acorda acţionarilor, de 21,29 lei/acţiune. Aceste titluri erau cele mai lichide din piaţă, cu transferuri de 1,27 milioane lei.

De regulă, în data ex-dividend, din care cumpărătorii acţiunilor nu mai au dreptul să încaseze dividendele din profitul de anul trecut, preţul acţiunilor scade cu o valoare apropiată de cea a dividendului.

După prima jumătate de oră de tranzacţionare, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în scădere cu 0,62%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 2,26% sub închiderea de marţi.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, era în stagnare.

Indicele extins al Bursei, BET-XT, a coborât cu 0,37%. Indicele reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Totodată, indicele BET-BK, s-a situat cu 0,43% sub ziua precedentă. BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS).

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 1,37 milioane lei (304.000 de euro), din care 92% reprezentau transferurile cu acţiunile Transgaz.

Bursele europene au deschis miercuri tot în scădere uşoară, pe fondul speculaţiilor privind intenţiile băncilor centrale în ceea ce priveşte programele de stimulare monetară a economiei prin preluarea de obligaţiuni din pieţe.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO