Bursa de la Bucureşti era în stagnare după primele transferuri de luni

Bursa de la Bucureşti era în stagnare după primele transferuri de luni, într-o piaţă liniştită, în care jucătorii au fost realizate tranzacţii cu acţiuni emise de doar un sfert din companiile listate, în valoare de 424.000 lei.
Economica.net - lun, 25 mart. 2013, 09:00
Bursa de la Bucureşti era în stagnare după primele transferuri de luni

În primele 20 de minute de tranzacţionare, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,11%, iar indicele BET-NG fluctua aproape de nivelul de vineri. Indicele BET-NG reflectă evoluţia titlurilor companiilor din sectorul energetic.

Totodată, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), s-a plasat cu 0,33% sub nivelul de la finalul săptămânii.

Indicele extins BET-XT a scăzut cu 0,14%, iar indicele extins BET-BK a coborât cu 0,16%. Indicele BET-XT include cele mai lichide 25 de acţiuni româneşti, iar BET-BK reflectă evoluţia primelor 25 de titluri în funcţie de lichiditate, printre care şi acţiunile băncii austriece Erste (EBS).

Investitorii au realizat tranzacţii cu acţiuni emise doar de 24 din cele 79 de companii listate. Operaţiunile au cumulat doar 424.000 de lei (95.000 de euro), valoare din care 25% au reprezentat tranzacţii cu acţiunile Biofarm (BIO). Acţiunile firmei consemnau un rulaj de 100.000de lei, iar preţul acestor titluri crescut cu 0,44%, la 0,23 lei.

Marile pieţe europene consemnau creşteri cu până la 1,4%, după ce Miniştrii de Finanţe din zona euro au aprobat un acord încheiat între Cipru şi Troica creditorilor internaţionali, punând capăt unei săptămâni de incertitudini şi pericolului ca Cipru să devină primul stat forţat să părăsească uniunea monetară.

Te-ar mai putea interesa și
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie. ...
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...