1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 10 º

Companii

Bursa de peşte de la Tulcea a fost închisă, după inaugurarea de la începutul săptămânii

Funcțională, dar închisă. Bursa de peşte inaugurată cu mare fast la începutul săptămânii de prim ministrul Viorica Dăncilă și-a închis porțile pentru tranzacții, cel puțin până în luna iunie. Oficialii susțin că motivul principal ar fi prohibiția la pescuit, care a intrat de joi în vigoare. Până la redeschiderea bursei se caută angajați și mobilier pentru birouri, potrivit stiri.tvr.ro.

13 apr, 2019 | stiri.tvr.ro

A fost sărbătoare la Tulcea pentru lansarea bursei de pește. A fost inaugurată chiar de premierul Viorica Dăncila și de ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Pescarii și asociațiile lor au aflat astfel că vor putea vinde pește la prețuri corecte.

Dar, imediat după plecarea oficialilor, bursa s-a închis. Iată și explicația, dată prin telefon de Adrian Izvoranu, directorul Casei de Comerț agroalimentar Unirea: "Procedura de proiect a fost lichidată pe data de 22.03. Am făcut și atunci același lucru - am adus pește, l-am plimbat pe linia tehnologică, a funcționat, l-am vândut."

Testarea instalaţiilor era obligatorie, altfel se pierdeau fondurile europene alocate bursei, potrivit stiri.tvr.ro

Acum, la sediul bursei, doar câțiva paznici vin la program.

Pescarii rămân însă optimiști. Așteaptă să treacă perioada de prohibiție, când speră că bursa va deveni funcțională.

Bursa de pește a fost deschisă cu 3 ani întârziere pentru că din proiectul inițial lipseau racorduri la utilități, fapt care a pus în pericol și finanțarea europeană.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO