Bursa din Bucureşti a transformat în profit net peste 41% din cifra de afaceri pe 2013

Compania Bursa de Valori Bucureşti S.A. a obţinut un profit net pe 2013 de 10 milioane de lei dintr-o cifră de afaceri de 24,3 milioane de lei. Principalului indice al bursei, BET, a avut cea mai bună performanță din ultimii 4 ani și a 15-a cea mai bună performanță din lume.
Economica.net - mar, 11 feb. 2014, 08:17
Bursa din Bucureşti a transformat în profit net peste 41% din cifra de afaceri pe 2013

Profitul net preliminar al Bursei de Valori Bucureşti S.A. (BVB) a fost de 10,0 milioane de lei pe întreg anul 2013 și aproape jumătate (4,5 milioane de lei) lei în Trimestrul 4 din 2013 (T4 / 2013).

Cifra de afaceri de 24,3 milioane de lei a fost cu 40% peste cea de anul precedent, potrivit raportului trimis de companie pieţei pe care o administrează.

Progresul s-a datorat creșterii cu 14% a veniturilor din tranzacționare de pe piața pincipală, şi nu ia în calcul avansul  de 388% al veniturilor din oferte publice.

BVB a raportat un profit operațional preliminar semnificativ, de 8,4 mil. lei, în creștere cu 106% față de anul 2012, datorită veniturilor mai mari.

Raportul BVB spune că „participarea mai activă a investitorilor pe piața locală a condus la avansul cu 26,1% al principalului indice BET, cea mai bună performanță din ultimii 4 ani și a 15-a cea mai bună performanță din lume”.

Plujsul de lichiditate adus de tzranzacţiile noilor listate Romgaz (SNG) şi Nuclearelectrica (SNN) au făcut din trimestrul 4 din 2013 (T4 / 2013) cel mai bun trimestru din punct de vedere al valorii tranzacțiilor de la începutul lui 2008.

În sfârşit, BVB a devenit a doua bursă din Europa Centrală și de Est după valoarea IPO-urilor derulate în T4 2013.

Cifra de afaceri a fost de 10,6 mil. lei în T4.2013, de 2,2 ori mai mare decât în trimestrul precedent și de peste 3 ori față de nivelul raportat în perioada similară a anului 2012, influențată în principal de segmentul ofertelor publice (în principal IPO-ul Romgaz și programul de răscumpărare de acțiuni derulat de Fondul Proprietatea) și intensificarea activității de tranzacționare.

Profitul operațional a avut un avans de aproape 5 ori față de trimestrul precedent până la un nivel de 4,8 mil. lei, datorită creșterii veniturilor operaționale totale.

Cheltuielile operaționale au crescut de asemenea în T4.2013, însă într-un ritm mai scăzut decât veniturile, pe fondul continuării procesului de restructurare internă și intensificării eforturilor de promovare a pieței locale de capital, cu influență directă asupra cheltuielilor de marketing.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...