1EUR = 4.8732 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Bursa din Bucureşti bate Budapesta

Valoarea de piaţă a companiilor româneşti listate la Bursa din Bucureşti (capitalizarea) este cu cinci miliarde (36%) mai mare decât  cea a companiilor de la Bursa din Budapesta.

28 iun, 2014 | ECONOMICA.net

Companiile listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) valorează aproape 20 de miliarde de euro, chiar şi fără Erste Group Bank AG şi fără dezvoltatorul imobiliar NEPI (înregistrat în Africa de Sud), care sunt listate şi pe piaţa noastră.

În acelaşi timp,  valoarea de piaţă (capitalizarea) companiilor de la Bursa din Budapesta nu ajunge la 15 miliarde de euro. 

Patru companii româneşti de laBVB valorează peste un miliard de euro: OMV Petrom (SNP, 6,05 mld. euro), Romgaz (SNG, 2,99 mld. euro), Fondul Proprietatea (FP, 2,62 mld. euro) şi   BRD  (1,45 mld. euro). Listarea Electrica va adăuga aproape 900 de milioane de euro la capitalizarea BVB.

Cele 78 de companii de pe piaţa principală a BVB au o capitalizare de circa 18 miliarde de euro, la care se adaugă valoarea sutelor de companiide pe piaţa Rasdaq, de puţin sub două miliarde de euro.

Printre cele mai mari companii de la Bursa din Budapesta se numără farmaceuticele Egis şi Gedeon Richter, Magyar Telekom, MOL şi OTP Bank.

Pe de altă parte, Bursa din Budapesta este mult superioară la volmul de tranzacţii. O zi bună la Bucureşti este atuniccând valoarea tranzacţiilor este peste 10 milioane de euro. La Budapesta se tranzacţionează în medie 30 de milioane de euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO