1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

News

Bursa din Moscova a atras 500 mil. dolari prin cea mai mare ofertă publică din Rusia după 2007

Operatorul Bursei din Moscova a atras 15 miliarde de ruble (498 milioane de dolari) prin cea mai mare ofertă publică iniţială care a avut loc pe piaţa de capital din Rusia după 2007, preţul obţinut fiind la limita inferioară a intervalului stabilit, relatează Bloomberg.

15 feb, 2013 | Mediafax

În urma listării, 30% din acţiunile operatorului bursier vor fi tranzacţionate liber.

Tranzacţia a evaluat operatorul bursier moscovit la 126,9 miliarde de ruble (4,2 miliarde dolari), iar preţul de 55 de ruble pe acţiune este la minimul intervalului care ajungea la 63 ruble pe unitate.

Russian Direct Investment Fund (RDIF), fond susţinut de Kremlin, a investit 80 de milioane de dolari în operatorul bursier şi a atras alte 200 de milioane de dolari de la alţi investitori.

În urma investiţiei, RDIF deţine o participaţie de 4,5% la Bursa din Moscova, pe care vrea să o păstreze 4-5 ani.

La operaţiune a participat şi Chengdong Investment Corp., divizie a fondului suveran de investiţii CIC International din China.

Bursa, care operează indicii Micex şi RTS, este elementul central al strategiei preşedintelui rus Vladimir Putin de a transforma Moscova într-un centru financiar important.

La preţul minim, bursa de la Moscova are o capitalizare comparabilă cu cea a bursei de la Londra, principalul rival în competiţia atragerii de companii ruseşti pentru listare.

De asemenea, piaţa moscovită se află la un nivel de capitalizare comparabil cu cel al Nasdaq OMX din SUA. Deutsche Borse este cea mai mare bursă din lume după capitalizare, cu 11 miliarde de dolari.

Fondurile obţinute vor fi folosite pentru îmbunătăţirea infrastructurii tehnologice a operatorului şi pentru consolidarea necesarului de capital la casa de cliring, în contextul noilor reglementări internaţionale.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO