1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

News

Bursa din Statele Unite a deschis în scădere

Bursa din Statele Unite a deschis în scădere şedinţa de luni după ce săptămâna trecută a atins un nivel record, investitorii fiind mai puţin optimişti, deşi vânzările de retail din cea mai mare economie au fost mai bune decât anticipau analiştii, potrivit Bloomberg.

13 mai, 2013 | Mediafax

Indicii industrial Dow Jones şi S&P 500 au scăzut cu câte 0,3%, iar Indicele Compozit Nasdaq a pierdut 0,1%.

"Vânzările de retail din luna aprilie sunt un nou exemplu de date slabe, dar mai bune decât aşteptările analiştilor, motiv pentru care sunt percepute ca pozitive. Rămâne totuşi o creştere limitată a vânzărilor faţă de începutul anului", a declarat Jim Baird, manager la Plante Moran Financial Advisors, fond cu active în administrare de circa 8 miliarde de dolari.

Vânzările de retail din SUA au crescut cu 0,1% în luna aprilie, urmând unui declin de 0,5% în martie, potrivit datelor prezentate luni de Departamentul Comerţului.

Analiştii consultaţi de Bloomberg anticipau un declin de 0,3%.

Indicele S&P 500 a atins săptămâna trecută un nivel record, acţiunile fiind susţinute de rezultatele bune anunţate de companii, precum şi de programele monetare de stimulare a economiei derulate de marile bănci centrale.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO