Bursa stagnat în prima parte a şedinţei, pe un rulaj susţinut de câteva deal-uri

Bursa de la Bucureşti a stagnat în prima parte a şedinţei, într-o piaţă unde cei mai mulţi investitori au continuat să adopte poziţii de aşteptare, iar câteva deal-uri cu acţiuni Prodplast (PPL) şi OMV Petrom (SNP) au asigurat aproape jumătate din lichiditatea de doar 8,3 milioane lei.
Economica.net - lun, 25 mart. 2013, 12:06
Bursa stagnat în prima parte a şedinţei, pe un rulaj susţinut de câteva deal-uri

Piaţa a fluctuat foarte uşor încă de la deschidere, iar volumele de tranzacţionare au continuat să fie reduse în cazul celor mai multe acţiuni. La mijlocul şedinţei, rulaje de peste 50.000 de lei înregistrau acţiuni emise de 12 din cele 79 de companii listate pe primele trei categorii şi la secţiunea titlurilor internaţionale.

În acelaşi timp, majoritatea indicilor au înregistrat variaţii de sub 0,1% raportat la nivelurile de vineri.

Indicele BET-NG, care reflectă evoluţia titlurilor companiilor din sectorul energetic, a consemnat cea mai vizibilă fluctuaţie, plasându-se cu 0,27% peste şedinţa anterioară.

Investitorii au tranzacţionat acţiuni de 8,3 milioane lei (1,8 milioane euro), valoare cu 34% sub rulajul din prima parte a şedinţei precedente, de 12,6 milioane lei (2,8 milioane euro).

Aproape jumătate din lichiditatea pieţei a fost asigurată de deal-uri cu 8,36% din acţiunile Prodplast (2,5 milioane lei) şi cu titluri OMV Petrom (1,3 milioane lei). Acţiunile Prodplast au fost transferate în decurs de două minute la un preţ de 1,8 lei, cu 4,17% peste închiderea de vineri, iar titlurile OMV Petrom au fost cotate la 0,457 lei, respectiv cu 0,55% peste şedinţa precedentă.

Pe piaţa principală, acţiunile Prodplast au scăzut cu 1,62%, la 1,7 lei, iar titlurile OMV Petrom au crescut cu 0,55%, la 0,457 lei. Cu acţiunile Prodplast a fost realizată doar o tranzacţie, de aproape 2.000 de lei, iar titlurile OMV Petrom au înregistrat al doilea rulaj din piaţă, de 882.000 de lei.

Acţiunile Fondului Proprietatea (FP) au rămas cele mai lichide din piaţă, cu operaţiuni de 1,6 milioane lei, iar preţul a scăzut cu 0,32%, la 0,621 lei.

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în creştere cu până la 1,7%, linia fiind urmată şi de pieţele din Europa Centrală şi de Est, care avansau cu cel mult 1,3%. Acţiunile europene au deschis ziua în creştere, după ce statele zonei euro au ajuns la un acord cu Cipru pentru salvarea ţării de la colaps financiar, printr-un pachet de împrumuturi externe condiţionat de restructurarea sectorului bancar.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...