Bursele europene au deschis în stagnare

Bursele europene au deschis miercuri în stagnare, investitorii aşteptând încheierea şedinţei de politică monetară a Rezervei Federale a Statelor Unite pentru indicii privind intenţiile instituţiei în ceea ce priveşte programul de stimulare monetară a economiei, transmite Bloomberg.
Economica.net - mie, 19 iun. 2013, 07:54
Bursele europene au deschis în stagnare

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante acţiuni europene a urcat uşor în primele minute de tranzacţionare, dar a revenit imediat la cota de referinţă.

Peţele asiatice au urcat miercuri cu 1%, iar tranzacţiile futures pe indicele S&P 500 al bursei de la New York afişează o evoluţie uşor pozitivă.

Consiliul de politică monetară al Rezervei Federale va încheia miercuri şedinţa de două zile, preşedintele instituţei Ben Bernanke urmând să susţină o conferinţă de presă după închiderea pieţelor europene.

Stoxx 600 a pierdut 5,5% din 22 mai, când Bernanke a afirmat că banca centrală a SUA ar putea reduce programul de achiziţii de obligaţiuni dacă economia SUA va înegistra o ameliorare sustenabilă.

Acţiunile grupului francez Alcatel-Lucent au deschis în urcare cu 7%, după ce producătorul de echipamente telecom a anunţat că va vinde mai multe active şi va reduce costurile cu 1 miliard de euro pe an până în 2015, pentru a reveni pe profit şi pentru a se concenta pe activtăţile cu cel mai bun potenţial de creştere, precum internetul de mare viteză.

Dincolo de anul 2015, Alcatel vrea să-şi reducă datoriile cu 2 miliarde euro prin vânzarea de acţiuni pe bursă sau prin cedarea altor active.

Nokia a urcat cu 4,2% pe bursă după ce un executiv al Huawei a declarat pentru Financial Times că grupul chinez ar fi interesat de preluarea companiei finlandeze.

Te-ar mai putea interesa și
Veniturile Norvegiei din petrol și gaze au scăzut masiv, ca urmare a scăderii prețurilor
Veniturile Norvegiei din petrol și gaze au scăzut masiv, ca urmare a scăderii prețurilor
Norvegia a înregistrat ăn primul trimestru  încasări din participațiile sale la zăcămintele de petrol și gaze offsahore aproape la jumătate comparativ cu aceeași perioadă din 2023, în......
Reconstrucția Fâșiei Gaza va costa 40 de miliarde de dolari și ar putea dura zeci de ani – ONU
Reconstrucția Fâșiei Gaza va costa 40 de miliarde de dolari și ar putea dura zeci de ani – ONU
Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a estimat joi la 30-40 de miliarde de dolari costurile pentru reconstrucţia Fâşiei ...
Declaraţia unică poate fi trimisă la Fisc, fără penalităţi, până la 25 mai inclusiv. Plafoane minime, CAS şi CASS datorate pentru veniturile estimate în 2024
Declaraţia unică poate fi trimisă la Fisc, fără penalităţi, până la 25 mai inclusiv. Plafoane minime, CAS şi CASS ...
Termenul-limită privind trimiterea, fără penalităţi, a declaraţiei unice la Fisc pentru definitivarea contribuţiilor ...
Leoni închide fabrica de la Luduș, salariații au protestat azi
Leoni închide fabrica de la Luduș, salariații au protestat azi
Aproximativ 200 de angajaţi ai Fabricii LEONI din Luduş (producţie cablaje auto) au protestat, joi, după decizia de închidere ...