Bursele europene au deschis în urcare uşoară

Bursele europene au deschis luni în urcare uşoară, în aşteptarea datelor privind încrederea din mediul de afaceri german, după ce banca Goldman Sachs a redus prognoza privind creşterea economică a Chinei, avertizând că a doua mare economie a lumii s-ar putea confrunta cu o criză de lichiditate.
Economica.net - lun, 24 iun. 2013, 09:20
Bursele europene au deschis în urcare uşoară

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante acţiuni europene a urcat cu aproximativ 0,1% în debutul şedinţei de tranzacţionare, transmite Bloomberg.

Pieţele europene afişează un declin de 6,8% pe ansamblul lunii iunie, după ce Rezerva Federală a Statelor Unite a anunţat că va reduce în etape programul de achiziţii de obligaţiuni, care va înceta la jumătatea anului viitor.

Bursele din Asia au scăzut luni cu 1,9%, la minimul ultimelor şase luni.

Acţiunile Erste Group Bank au scăzut cu 3,5% la Viena după ce instituţia de credit a anunţat că îşi va majora capitalul cu 660 milioane euro prin emiterea de acţiuni noi, pentru a restitui sprijinul de 1,76 miliarde euro primit în 2009 de la stat şi investitorii privaţi sub formă de capital participativ.

Titlurile Kabel Deutschland, cel mai mare operator de cablu din Germania, au crescut cu 2,1% după ce grupul britanic Vodafone a înaintat o ofertă de 7,7 miliarde euro pentru preluarea companiei.

Fiat a deschis în urcare cu 2,3%. Surse apropiate companiei au declarat că dividendul primit de grupul italian de la Chrysler s-ar putea tripla în acest an.

Goldman Sachs şi-a redus estimarea privind creşterea economică a Chinei în acest an de la 7,8% la 7,4%, acuzând deteriorarea indicatorilor economici şi scăderea lichidităţii din economie.

Institutul Ifo va prezenta în cursul zilei de luni indicele privind încrederea din mediul de afaceri german, analiştii anticipând o evoluţie pozitivă.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în prealabil a fost realizată reorganizarea instituţională şi dacă există......
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...
Primăria Galați anunță începrea lucrărilor de modernizare la Stația de pompare „Turnul de Apă”, veche de 130 de ani
Primăria Galați anunță începrea lucrărilor de modernizare la Stația de pompare „Turnul de Apă”, veche de 130 de ani
Primăria Municipiului Galați și operatorul regional Apă Canal S.A. au au început lucrările pentru modernizarea stației ...