Bursele europene au deschis în urcare

Bursele europene au deschis vineri în urcare, la cel mai ridicat nivel din ultimii 5 ani, după ce mai multe companii au raportat rezultate peste estimările analiştilor, iar exporturile Germaniei au revenit pe creştere, transmite Bloomberg.
Economica.net - vin, 10 mai 2013, 08:13
Bursele europene au deschis în urcare

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante acţiuni europene a urcat cu 0,3% în debutul şedinţei de tranzacţionare şi afişează un avans de 1,2% în această săptămână, datorită rezultatelor financiare peste estimări anunţate de companii şi declaraţiilor preşedintelui BCE Mario Draghi, care a indicat că instituţia este pregătită să reducă dobânzile pentru a stimula economia.

Volumul acţiunilor tranzacţionare vineri dimineaţă pe bursele din Europa de Vest depăşeşte cu 90% media ultimelor 30 de zile, potrivit datelor Bloomberg.

Exporturile Germaniei au crescut cu 0,5% în luna martie, indicând că cea mai mare economie europeană a început să se redreseze după contracţia din ultimul trimestru al anului trecut.

Acţiunile grupului ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume, au deschis în urcare cu 6,2%. Compania a anunţat un profit EBITDA de 1,57 miliarde de dolari pentru primele trei luni ale acestui an, în scădere cu 25% de la 2,12 miliarde de dolari în perioada corespunzătoare din 2012, însă peste media estimărilor analiştilor, de 1,3 miliarde de dolari.

BT Group, cel mai mare operator de servicii de telefonie fixă din Marea Britanie, a înregistrat un profit EBITDA de 1,67 miliarde lire sterline în primele trei luni, peste estimările analiştilor, în urcare cu 4% faţă de perioada similară a anului trecut, datorită numărului mai mare de clienţi abonaţi la serviciile de internet de mare viteză. Acţiunile companiei au avansat cu 7,7%.

Compania italiană de asigurări Generali a înregistrat vineri dimineaţă o creştere de 2,1% pe bursa de la Milano, după ce a anunţat un profit net de 603 milioane euro pentru primul trimestru, în urcare de la 567 milioane euro în primele trei luni ale lui 2012, depăşind estimările analiştilor.

Acţiunile ABB au coborât cu 0,8%, după ce compania elveţiană a anunţat că directorul general Joe Hogan va demisiona din motive neprecizate.

Titlurile International Airlines Group, compania mamă a British Airways şi Iberia, a anunţat creşterea pierderilor în primul trimestru din cauza evoluţiei nefavorabile a ratelor de schimb valutar. Acţiunile operatorului de transportrui aeriene au coborât cu 2% în deschidere.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...