Bursele europene au deschis în urcare

Bursele europene au deschis vineri în urcare, la cel mai ridicat nivel din ultimii 5 ani, după ce mai multe companii au raportat rezultate peste estimările analiştilor, iar exporturile Germaniei au revenit pe creştere, transmite Bloomberg.
Economica.net - vin, 10 mai 2013, 08:13
Bursele europene au deschis în urcare

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante acţiuni europene a urcat cu 0,3% în debutul şedinţei de tranzacţionare şi afişează un avans de 1,2% în această săptămână, datorită rezultatelor financiare peste estimări anunţate de companii şi declaraţiilor preşedintelui BCE Mario Draghi, care a indicat că instituţia este pregătită să reducă dobânzile pentru a stimula economia.

Volumul acţiunilor tranzacţionare vineri dimineaţă pe bursele din Europa de Vest depăşeşte cu 90% media ultimelor 30 de zile, potrivit datelor Bloomberg.

Exporturile Germaniei au crescut cu 0,5% în luna martie, indicând că cea mai mare economie europeană a început să se redreseze după contracţia din ultimul trimestru al anului trecut.

Acţiunile grupului ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume, au deschis în urcare cu 6,2%. Compania a anunţat un profit EBITDA de 1,57 miliarde de dolari pentru primele trei luni ale acestui an, în scădere cu 25% de la 2,12 miliarde de dolari în perioada corespunzătoare din 2012, însă peste media estimărilor analiştilor, de 1,3 miliarde de dolari.

BT Group, cel mai mare operator de servicii de telefonie fixă din Marea Britanie, a înregistrat un profit EBITDA de 1,67 miliarde lire sterline în primele trei luni, peste estimările analiştilor, în urcare cu 4% faţă de perioada similară a anului trecut, datorită numărului mai mare de clienţi abonaţi la serviciile de internet de mare viteză. Acţiunile companiei au avansat cu 7,7%.

Compania italiană de asigurări Generali a înregistrat vineri dimineaţă o creştere de 2,1% pe bursa de la Milano, după ce a anunţat un profit net de 603 milioane euro pentru primul trimestru, în urcare de la 567 milioane euro în primele trei luni ale lui 2012, depăşind estimările analiştilor.

Acţiunile ABB au coborât cu 0,8%, după ce compania elveţiană a anunţat că directorul general Joe Hogan va demisiona din motive neprecizate.

Titlurile International Airlines Group, compania mamă a British Airways şi Iberia, a anunţat creşterea pierderilor în primul trimestru din cauza evoluţiei nefavorabile a ratelor de schimb valutar. Acţiunile operatorului de transportrui aeriene au coborât cu 2% în deschidere.

Te-ar mai putea interesa și
Affidea deschide un centru de radioterapie la Iași în care a investit 15 milioane de euro
Affidea deschide un centru de radioterapie la Iași în care a investit 15 milioane de euro
Affidea Group, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii private de diagnosticare imagistică, anunță finalizarea achiziției MedEuropa România şi deschide la Iaşi un centru de tratarea......
Criză Ungaria – Conflictul dintre Guvernul Viktor Orban şi Banca Naţională a reizbucnit
Criză Ungaria – Conflictul dintre Guvernul Viktor Orban şi Banca Naţională a reizbucnit
Confruntarea dintre ministrul ungar al Economiei şi guvernatorul Băncii Centrale a Ungariei (NBH) a reizbucnit joi, după ...
Românii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul – decret Erdogan
Românii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul – decret Erdogan
Cetăţenii români vor putea călători în Turcia în baza cărţii de identitate pe o perioadă de maxim 90 de zile, potrivit ...
Turcia a devenit cel mai mare producător de electricitate pe bază de cărbune din Europa
Turcia a devenit cel mai mare producător de electricitate pe bază de cărbune din Europa
Turcia a depăşit Germania, devenind cel mai mare producător de electricitate pe bază de cărbune din Europa, în primele ...