1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 28 º

Extern

Bursele europene au deschis indecis, în aşteptarea datelor privind PIB-ul SUA şi conferinţei Fed

Bursele europene au deschis miercuri indecis, investitorii aşteptând datele privind creşterea economică a Statelor Unite şi discursul preşedintelui Federal Reserve, Ben Bernanke, privind politica monetară, la simpozionul anual organizat de banca centrală americană, transmite Bloomberg.

29 aug, 2012 | Mediafax

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante acţiuni europene a deschis în scădere cu mai puţin de 0,1%, după ce a închis marţi în coborâre, revenind la nivelul din 6 august. Barometrul de referinţă al pieţelor europene a avansat cu 14% de la începutul lunii iunie, când a atins minimul acestui an, după ce preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, a promis că va face orice va fi necesar pentru a asigura supravieţuirea monedei euro, iar liderii politici europeni au indicat că vor relaxa condiţiile în care Spania va primi ajutorul de 100 miliarde euro destinat recapitalizării băncilor.

Pieţele asiatice au avansat miercuri cu 0,2%.

Bernanke va susţine vineri un discurs privind politica monetară, la simpozionul anual al Fed de la Jackson Hole, Wyoming. La ediţia din 2010 a simpozionului, Bernanke a anunţat că Fed va efectua o a doua rundă de relaxare cantitativă, care presupune achiziţii de obligaţiuni din piaţă de către banca centrală pentru reducerea costului creditului, consolidarea lichidităţii şi stimularea economiei.

Miercuri, premierul italian Mario Monti va avea o întrevedere cu cancelarul german Angela Merkel, la Berlin.

Tot miercuri, Departamentul Comerţului din SUA va prezenta a doua estimare privind evoluţia Produsului Intern Brut (PIB) în al doilea trimestru, majoritatea economiştilor anticipând că guvernul american va majora estimarea privind creşterea economică de la 1,5% la 1,7% din PIB, după o rată de expansiune de 2% în primele trei luni ale anului.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO