Bursele europene au deschis indecis

Bursele europene au deschis vineri indecis, în aşteptarea indicatorilor economici din UE şi SUA, acţiunile fiind influenţate şi de rezultatele financiare raportate în cursul dimineţii de mai multe companii de pe continent, transmite Bloomberg.
Economica.net - vin, 03 mai 2013, 08:12
Bursele europene au deschis indecis

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante acţiuni europene a urcat cu mai puţin de 0,1% în debutul şedinţei de tranzacţionare, după ce a încheiat în aprilie cea de-a 11-a lună consecutiv de creştere, cel mai îndelungat trend pozitiv din 1997.

Bursele asiatice au urcat vineri cu 0,1%, iar tranzacţiile futures pe indicele S&P 500 al bursei de la New York afişează preţuri în scădere cu 0,1%.

Banca Centrală Europeană (BCE) a coborât joi rata dobânzii de politică monetară cu 0,25 puncte procentuale, la 0,5%, un nou minim istoric, contribuind la creşterea burselor din Europa de Vest, sprijinite în ultima perioadă şi de rezultatele financiare peste estimări raportate de companii.

Comisia Europeană va prezenta vineri prognoza economică pentru zona euro şi UE.

În SUA, Departamentul Muncii va anunţa vineri datele privind numărul de angajaţi din economie în luna aprilie, economiştii anticipând că numărul angajărilor noi a accelerat faţă de martie, iar şomajul a stagnat la 7,6%, cel mai redus nivel din decembrie 2008.

Departamentul Comerţului va prezenta ulterior date privind comenzile din industria prelucrătoare în martie, care potrivit analiştilor vor indica os cădere de 2,9%, după un avans de 3% în februarie.

Acţiunile Adidas au crescut vineri dimineaţă cu 5,5%, după ce compania a anunţat un profit net de 308 milioane euro pentru primul trimestru, peste estimările analiştilor.

BNP Paribas, cea mai mare bancă franceză, a înregistrat o creştere de 1,3% a acţiunilor. Banca a anunţat vineri că profitul net a scăzut în primul trimestru de la 2,87 miliarde euro la 1,58 miliarde euro, în timp ce media estimărilor analiştilor indica un rezultat de 1,34 miliade euro.

Pe de altă parte, Royal Bank of Scotland a pierdut 4,4% din valoare după anunţarea unui profit operaţional de 829 milioane lire sterline, sub estimările pieţei, de 1,07 miliarde lire.

Te-ar mai putea interesa și
Nimeni nu scapă. IRCC creşte la 2,65% pe an, faţă de 1,86%, nivelul pentru trimestrul anterior, şi peste valoarea de la lansarea din 2019
Nimeni nu scapă. IRCC creşte la 2,65% pe an, faţă de 1,86%, nivelul pentru trimestrul anterior, şi peste valoarea de ...
Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), reglementat de OUG 19/2019, este de 2,65% pe an, acesta fiind calculat ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale......
Cum arată propunerile Foster+Partners, MVRDV, UNStudio și Zaha Hadid Architects pentru locuințele Iulius de la Iași
Cum arată propunerile Foster+Partners, MVRDV, UNStudio și Zaha Hadid Architects pentru locuințele Iulius de la Iași
Dezvoltatorul Iulius a anunțat recent că a invitat patru birouri de arhitectură de renume mondial pentru a creiona viitoarea ...
O nouă creştere şi noi recorduri pentru ROBOR – joi, 30.06.2022
O nouă creştere şi noi recorduri pentru ROBOR – joi, 30.06.2022
ROBOR creşte şi atinge şi azi, joi, 30 iunie, cele mai mari valori din 2011 şi până acum.
Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale a scăzut cu 4,4%, în primele cinci luni
Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale a scăzut cu 4,4%, în primele cinci luni
Numărul autorizaţiilor de construire eliberate în primele cinci luni ale acestui an a scăzut cu 4,4%, în comparaţie ...