Bursele europene au închis în scădere

Bursele europene au închis miercuri în scădere, la cel mai redus nivel din ultimele şase săptămâni, investitorii analizând comentariile oficialilor băncii centrale a SUA privind reducerea programului de stimulare a economiei prin preluarea de obligaţiuni din piaţă.
Economica.net - mie, 05 iun. 2013, 17:57
Bursele europene au închis în scădere

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante acţiuni europene a scăzut cu 1,4%, însă afişează încă un câştig de 5,6% de la începutul anului, transmite Bloomberg.

Acţiunile grupului britanic de retail Tesco a înregistrat cea mai abruptă depreciere din ultimele 16 luni, de 5,1%, după ce compania a raportat vânzări sub estimările analiştilor.

Tot în sectorul retail, acţiunile Carrefour au pierdut 4,2% după ce analiştii băncii HSBC Holdings au recomandat investitorilor să vândă deţinerile la companie.

Volumul acţiunilor tranzacţionate miercuri în Europa de Vest a depăşit cu 16% media ultimelor 30 de zile.

Preşedintele Rezervei Federale din Kansas City, Esther George, a cerut consiliului de politică monetară al Sistemului Rezervelor Federale să restrângă programul prin care preia obligaţiuni din piaţă pentru a creşte lichiditatea din economie.

Totodată, şeful Rezervei Federale din Dallas, Richard Fisher, a cerut conducerii centrale să reducă achiziţiile de obligaţiuni ipotecare deoarece situaţia de pe piaţa imobiliară s-a îmbunătăţit.

Economiştii Deutsche Bank anticipează, într-o analiză prezentată marţi, că Rezerva Federală a SUA ar putea începe să-şi reducă programul de stimulare monetară a economiei la şedinţa de politică monetară din luna septembrie.

Indicii bursieri naţionali au scăzut miercuri pe toate pieţele vest-europene cu excepţia celei de la Atena. Bursa din Danemarca nu şi-a derulat miercuri activitatea, fiind închisă cu ocazia unei sărbători naţionale.

La Londra, indicele FTSE 100 a săzut cu 2%, în timp ce CAC 40 – Paris a pierdut 1,7%, iar DAX – Frankfurt a coborât cu 1,1%.

Te-ar mai putea interesa și
Garanti BBVA lansează chatbot-ul GIA, pentru a facilita interacțiunea cu clienții
Garanti BBVA lansează chatbot-ul GIA, pentru a facilita interacțiunea cu clienții
Garanti BBVA lansează chatbot-ul de ultimă generație, GIA, conceput pentru a îmbunătăți experiența clienților și a simplifica serviciile de suport....
Consiliul Concurenţei analizează preluarea unui portofoliu de creanțe al BRD Finance IFN S.A. de către grupul EOS
Consiliul Concurenţei analizează preluarea unui portofoliu de creanțe al BRD Finance IFN S.A. de către grupul EOS
Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Grupul EOS, prin intermediul companiilor EOS Credit Funding DAC ...
Incendiu în Bucureşti. O clădire în construcţie a luat foc în cartierul Băneasa, mesaj RO-ALERT pentru locuitorii din zonă
Incendiu în Bucureşti. O clădire în construcţie a luat foc în cartierul Băneasa, mesaj RO-ALERT pentru locuitorii ...
Un incendiu a izbucnit luni în nordul Capitalei, cartierul Băneasa, la o clădire aflată în construcţie, şi a fost ...
Autostrada Moldova (A7) – La sfârşitul lunii iulie sau începutul lui august, probabil, vom putea circula pe lotul 1 al tronsonului Ploieşti-Buzău, spune Grindeanu
Autostrada Moldova (A7) – La sfârşitul lunii iulie sau începutul lui august, probabil, vom putea circula pe lotul ...
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat luni, cu ocazia unei vizite de lucru pe şantierul autostrăzii Moldova ...