1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Business "cu parfum" de miliarde de lei: succesul răsunător al florăriei de lux Maison d'Or

Piaţa florilor din România reprezintă un segment extrem de tentant pentru potenţialii investitori, mereu în căutare de nişe care prezintă oportunităţi de exploatare. Se pare că galanteria prinde bine în ţara noastră, din moment ce comercianţii de flori de top înregistrează încasări absolut fabuloase. Un exemplu de business “cu parfum” de profit ni-l oferă Maison d’Or, o florărie de top din Bucuresşti, care funcţioneaza şi în mediul online, un business care şi-a anunţat succesul încă din etapa de start-up.

10 sep, 2018 | ECONOMICA.net

Vanzari record de 250.000 de euro, in prima jumatate a anului

Secretul succesului unei afaceri ce se desfasoara pe o piata in care concurenta este acerba consta, in primul rand, in setarea unor obiective de business deloc timide. Imediat pe lista conteaza adoptarea unor strategii de impact care sa sporeasca notorietatea brandului. Acestea sunt principalele doua directii pe care a actionat si detinatorul unei florarii de lux din Bucuresti recent aparute. Floraria Maison d’Or a necesitat o investitie initiala de 150.000 de euro, suma care a generat o cifra de afaceri cu pana la 66% mai mare, inca din primele 6 luni de la start-up. Astfel, numai in prima jumatate a anului, incasarile au ajuns la pragul fabulos de 250.000 euro.

In al doilea trimestru ne asteptam la o crestere estimata de minim 15%, in ceea ce priveste vanzarile. Faptul ca am investit, de asemenea, in extinderea business-ului si in mediul online cu siguranta ca reprezinta un argument solid pentru care ne-am stabilit obiective indraznete in perioada urmatoare”, a afirmat ownerul florariei Maison d’Or.

Maison d’Or, leader de piata in online si offline

Se pare ca acestea nu sunt singurele planuri de viitor, vizavi de dezvoltarea acestui business. Succesul de care se bucura showroom-ul Maison d’Or din Bucuresti, a condus la aplicarea unei strategii de extindere a afacerii, in sistem de franciza, si in alte orase mari din Romania si chiar si in afara tarii.

Ne-am propus sa deschidem francize in orase precum Iasi, Timisoara, Cluj, Constanta, dar de asemenea nu excludem nici posibilitatea de a ne extinde si in alte zone, din afara granitelor tarii”, completeza detinatorul uneia dintre cele mai luxoase florarii din capitala.

Si totusi, lasand la o parte faptul ca exista si clienti care prefera sa treaca pragul florariei pentru a-si alege produsele preferate, cele mai mari incasari vin din mediul online. Site-ul florariei, maisondor.ro, alaturi de retelele de socializare devin, astfel, instrumente importante generatoare de profit, intr-o epoca in care traim tehnologizat.

Conform datelor primite de la managerul si proprietarul florariei, comanda medie se situeaza in jurul sumei de 280 RON.

Traseul ascendent al acestui start-up reprezinta doar unul dintre motivele pentru care succesul acestei florarii ar trebui considerat model de business pentru foarte multi antreprenori. O florărie online precum este Maison d’Or, care sa isi formeze un bun renume pe piata inca din primul an de functionare este, cu siguranta, un imbold pentru investitorii care isi doresc sa se afle la carma unei afaceri profitabile.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO