BVB a închis ședința de astăzi cu scăderi pe majoritatea indicilor

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis cu scăderi pe majoritatea indicilor şedinţa de luni, cu tranzacţii în valoare de 108,679 milioane de lei (21,967 milioane de euro).
AGERPRES - lun, 25 oct. 2021, 19:05
BVB a închis ședința de astăzi cu scăderi pe majoritatea indicilor

Indicele principal BET s-a depreciat cu 0,04%, până la valoarea de 12.807,55 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a închis pe minus cu 0,06%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 0,03%, iar indicele SIF-urilor, BET-FI, a înregistrat o depreciere de 0,23%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa pe plus cu 0,06%, iar BET-NG, care evaluează cele zece companii energetice şi de utilităţi, s-a apreciat cu 0,8%.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Băncii Transilvania, cu 24,952 de milioane de lei, urmate de cele ale Romgaz, care au generat schimburi în valoare de 17,192 de milioane de lei, şi de titlurile Nuclearelectrica (15,348 milioane lei).

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Artego, care s-au apreciat cu 11,21%, urmate de cele ale Altur (+5,26%) şi de titlurile Alumil Rom Industry (+2,53%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile Carbochim (-6,67%), UAMT (-4,85%) şi Romcab (-4,05%).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...