1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

News

BVB a trecut pe scădere. Acţiunile SIF Muntenia au cea mai pronunţată scădere

Bursa de Valori Bucureşti a pierdut avansul de la deschidere şi afişa o scădere de 0,49% la jumătatea zilei, iar cea mai pronunţată corecţie era înregistrată de acţiunile SIF Muntenia (-12%), întrucât de joi cumpărătorii nu mai beneficiază de dividende.

19 iul, 2012 | Mediafax

Cel mai recent transfer cu acţiunile SIF4 s-a perfectat la 0,652 lei, iar rulajul a rămas redus, de numai 272.000 lei. De regulă, în data ex-dividend, din care cumpărătorii acţiunilor nu mai au dreptul să încaseze dividende, preţul acţiunilor scade cu o valoare apropiată de cea a dividendului.

Societatea va distribui dividende suplimentare în valoare brută de 0,122 lei/acţiune. Valoarea totală alocată este de 98,4 milioane lei, iar sumele provin din rezervele existente la finalul anului trecut şi constituite din sumele reprezentând dividende neridicate timp de trei ani.

Astfel, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), era în coborâre cu 1,3%.
Piaţa s-a decorelat de evoluţia burselor vest-europene, iar cotaţiile celor mai lichide zece acţiuni a coborât indicele BET cu 0,67%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,74% sub închiderea de miercuri.

Totodată, primele 25 de acţiuni româneşti plasau indicele extins al Bursei, BET-XT, cu 0,97% sub nivelul şedinţei precedente.

Noul indice al BVB, BET-BK, era în coborâre cu 0,3%. BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS).

Investitorii au transferat în total acţiuni de 2,5 milioane lei (558.000 de euro), uşor sub lichiditatea de la jumătatea sesiunii precedente, de 2,8 milioane lei (622.000 de euro).

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în urcare cu până la 0,5%, investitorii reacţionând la rezultatele peste estimări raportate de mai multe companii.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO