1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

News

BVB era în scădere cu 0,95% la jumătatea sesiunii, pe o lichiditate în creştere

Bursa de la Bucureşti a scăzut 0,95% în prima parte a şedinţei, într-o piaţă în care jucătorii au fost mai activi la tranzacţionare decât în sesiunile precedente, astfel că valoarea transferurilor era de 5 milioane lei (1,1 milioane euro).

05 iun, 2012 | Mediafax

La ora 13:10, cele mai lichide zece acţiuni plasau indicele BET cu 1,66% sub închiderea de vineri, în timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, era în creştere cu 1,52%. Indicele sectorial a fost susţinut de acţiunile Transgaz, care consemnau un avans de 3,17%, la 189 lei.

Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a scăzut cu 0,58%.
În acelaşi timp, indicele extins al Bursei, BET-XT, a coborât cu 1,33% peste nivelul şedinţei precedente. Indicele reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Cele mai lichide au fost acţiunile Fondului Proprietatea (FP), cu transferuri de 1,7 milioane de lei, iar preţul a scăzut cu 0,93%, la 0,478 lei.

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene afişau evoluţii mixte, deşi la deschidere erau în creştere, datorită optimismului generat de o serie de date economice pozitive din China şi speranţelor că liderii europeni pregătesc o strategie decisivă de soluţionare a crizei din zona euro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO