1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

News

La BVB e posibilă de azi tranzacţionarea noii tranşe de acţiuni Transgaz. Totuşi preţul creşte

Acţiunile Transgaz din oferta publică secundară pot fi tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) începând de vineri.

26 apr, 2013 | Agerpres

Totuşi, nu s-au dat prea multe ordine de vânzare, lichiditatea fiind scăzută (câteva zeci de mii de lei), iar preţul forţat să crească, cu peste 2%, la jumătatea sesiunii de vineri, până la 192,8 lei/acţiune.

Oferta publică secundară de vânzare a 15% din acţiunile Transgaz s-a desfăşurat în perioada 4-16 aprilie 2013 şi a fost suprasubscrisă. Acţiunile companiei Transgaz se tranzacţionează pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti din data de 24 ianuarie 2008.

Preţul de ofertă pe acţiune a fost de 179 lei pentru tranşa investitorilor instituţionali şi pentru tranşa subscrierilor mari şi de 170,05 lei pentru tranşa subscrierilor mici - pentru investitorii care au subscris în primele trei zile lucrătoare ale perioadei ofertei, respectiv de 173,63 lei - pentru investitorii care au subscris începând cu cea de a patra zi lucrătoare a perioadei ofertei.

Oferta pentru Transgaz a fost suprasubscrisă cu 347% pentru segmentul de retaileri mici şi cu 257% pentru investitori mari. Suma totală atrasă de stat a fost de 315 milioane lei (72 milioane euro).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO