BYD depăşeşte Volkswagen, devenind cel mai bine vândut brand auto din China

BYD Co este pentru prima dată cel mai bine vândut brand auto din China, detronând Volkswagen AG şi continuând creşterea sa meteorică, transmite Bloomberg.
AGERPRES - mie, 26 apr. 2023, 11:52
BYD depăşeşte Volkswagen, devenind cel mai bine vândut brand auto din China

BYD, o companie la care un pachet de 12% din acţiuni este deţinut de fondul Berkshire Hathaway, controlat de miliardarul american Warren Buffett, şi-a depăşit rivalul german în primul trimestru din 2023, vânzând cu peste 440.000 mai multe maşini pe piaţa chineză, conform datelor industriei auto analizate de Bloomberg, scrie Agerpres.

Preşedintele producătorului chinez de automobile electrice, Wang Chuanfu, declara în martie că BYD vrea să depăşească Volkswagen până la finalul acestui an.

Volkswagen a fost cel mai bine vândut brand auto din China cel puţin din 2008, când au devenit disponibile datele Centrului de cercetări şi tehnologie auto din China.

În primul trimestru din 2023, vânzările brandului Volkswagen au totalizat 427.247 unităţi în China, vehiculele electrice reprezentând doar 6% din livrări.

Tendinţa reflectă scăderea influenţei brandurilor străine, pe fondul majorării producţiei firmelor din China de vehicule electrice accesibile şi sofisticate.

„BYD este foarte, foarte puternic. În final, nu totul depinde de volumele de vânzări. Vrem să avem o afacere de succes şi este mult mai important să fim cel mai bun grup internaţional prezent în China”, a afirmat luna aceasta directorul general al Volkswagen, Oliver Blume, la Salonul auto de la Shanghai.

BYD, cu sediul în Shenzhen, a vândut 1,86 milioane de vehicule în 2022, mai mult decât nivelul combinat din precedenţii patru ani. Pentru acest an, producătorul auto chinez are ca obiectiv vânzarea a cel puţin trei milioane de vehicule.

În primul trimestru din 2023, BYD a vândut aproape 550.000 maşini pe plan global, mai mult decât toate înmatriculările de vehicule de pasageri din Marea Britanie din acea perioadă. Grupul chinez se extinde în afara ţării, în special în Europa, America Latină şi unele pieţe din Asia. BYD nu are în prezent planuri de a-şi vinde maşinile electrice în SYA, declara Wang luna trecută.

Anul acesta, acţiunile BYD au urcat cu 16% la Bursa de la Hong Kong, iar capitalizarea sa bursieră se situează la aproximativ 95 miliarde de dolari, iar cea a Volkswagen la 77 miliarde de dolari şi cea a Tesla la 515 miliarde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Cât câştigă un influencer: Cezara Cristescu a avut afaceri nete de aproape 170.000 de lei, de peste 4 ori mai mari decât în 2021, şi marjă de profit de peste 74%
Cât câştigă un influencer: Cezara Cristescu a avut afaceri nete de aproape 170.000 de lei, de peste 4 ori mai mari decât ...
Cezara Cristescu, creator digital urmărit de peste 555.000 de oameni pe TikTok, a realizat afaceri nete de peste 169.000 de lei în 2022 cu firma pe care o deţine, de peste patru ori mai mari......
Italia intenţionează să vândă active de 21 miliarde de euro, pentru a sprijini finanţele publice
Italia intenţionează să vândă active de 21 miliarde de euro, pentru a sprijini finanţele publice
Guvernul Italiei vrea să obţină cel puţin 1% din PIB, sau aproximativ 21 miliarde de euro, în urma unor vânzări de ...
UPDATE. Turcia: Explozie puternică la Ankara, în apropierea Parlamentului. Autoritățile reclamă un atac terorist
UPDATE. Turcia: Explozie puternică la Ankara, în apropierea Parlamentului. Autoritățile reclamă un atac terorist
O explozie puternică s-a produs duminică dimineaţa în centrul capitalei Ankara, în apropiere de Parlamentul turc care ...
Report de peste 2,72 milioane de euro este în joc, duminică, la Joker
Report de peste 2,72 milioane de euro este în joc, duminică, la Joker
Reportul la Joker la categoria I, pentru extragerea de duminică, depăşeşte 13,56 milioane de lei (peste 2,72 milioane ...