CA al TVR a adoptat Programul de redresare economică a instituţiei

Consiliul de Administraţie al TVR a adoptat, marţi, Programul de redresare economică a Televiziunii publice, care prevede concedieri colective în cadrul instituţiei.
Economica.net - mar, 28 aug. 2012, 16:25
CA al TVR a adoptat Programul de redresare economică a instituţiei

Programul menţionează că TVR ar urma sa aibă, după restructurare şi reorganizare, 2.340 de angajaţi, adică cu aproape 1.000 mai puţini decât în prezent.

În documentul postat pe site-ul TVR se stipulează desfiinţarea tuturor posturilor vacante existente la 15 august şi a celor care se vor vacanta după această dată, urmând ca responsabilităţile, sarcinile, atribuţiile şi competenţele aferente posturilor vacante ce urmează să fie desfiinţate, să fie redistribuite, fără renegociere salarială.

În Programul de redresare economică se estimează acoperirea pierderii contabile a TVR în anul 2016.

„Televiziunea Română va funcţiona, în aplicarea Programului de redresare economică, cu următoarele canale de televiziune: TVR 1, TVR 2 Cultural, TVR 3 şi TVR Internaţional”, se arată în document.

Astfel, se prevede suspendarea emisiei TVR Info şi TVR Cultural.

Programul vizează şi propuneri de modificare a legislaţiei, printre care se numără schimbarea taxei radio-TV în „contribuţie”.

Potrivit unui comunicat al Televiziunii publice, „măsurile incluse în Programul de redresare economică izvorăsc din necesitatea armonizării ofertei editoriale şi a resurselor utilizate cu veniturile lunare ale SRTv”.

„Pe cale de consecinţă, principalele obiective ale Programului sunt repoziţionarea politicii editoriale şi valorificarea producţiilor difuzate pe canalele prevăzute în legea privind organizarea şi funcţionarea societăţii, adaptarea utilizării resurselor umane şi materiale la constrângerile majore actuale şi refacerea echilibrului financiar şi organizaţional”, se arată în comunicatul TVR.

Hotărârea CA privind Programul de redresare economică şi nota de fundamentare a acesteia au fost adoptate cu 10 voturi favorabile, două împotrivă şi o abţinere şi urmează să fie transmise, spre informare, celor două camere ale Parlamentului României, respectiv către Ministerul Finanţelor Publice, în vederea înscrierii documentului pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de sâmbătă, 1 septembrie, condiţie esenţială pentru eşalonarea pe şapte ani a plăţii datoriilor fiscale ale SRTv.

La şedinţa CA au fost prezenţi: Claudiu Săftoiu, Anne Jugănaru, Cristian Niţulescu, Lucia Hossu Longin, Irina Radu, Nicoleta Nicolicea, Raico Cornea, Nagy Zoltan Levente, Romina Gabriela Surugiu, Gabriel Tufeanu, Valentin Nicolau, Sorin Burtea (Claudiu Brînzan a delegat votul).

Te-ar mai putea interesa și
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a apelor uzate, a deschis o entitate juridică la Arad....
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
Compania națională TAROM așteptă acordul de la Comisia Europeană pentru un ajutor de 80 de milioane de euro, în timp ...
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în magazinele Kaufland din Bulgaria
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în ...
Ultragreens (Fresh Microgreens S.R.L.), business antreprenorial fondat de către Cristian Tudor care operează în Prahova ...
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
După lansarea CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product" al companiei. ...