CA Immo refuză oferta grupului american Starwood

Compania imobiliară austriacă CA Immo AG a anunţat, joi, că a decis să nu accepte oferta parţială din partea grupului american Starwood Capital, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 24 mai 2018, 19:23
CA Immo refuză oferta grupului american Starwood

În aprilie, Starwood Capital şi-a lansat oferta pentru achiziţionarea unor participaţii minoritare la companiile imobiliare austriece CA Immo AG şi Immofinanz AG, cu intenţia de a-şi majora expunerea la pieţele imobiliare din Europa Centrală şi de Est (CEE).

Starwood, o firmă de private equity care are sub administrare active de 56 de miliarde de dolari, anunţase că vrea să achiziţioneze până la 26% din CA Immo şi până la 5% din Immofinanz. Perioada de acceptare a ofertei expiră pe 30 mai.

CA Immo nu a dat niciun fel de recomandare privind oferta per ansamblu, în timp ce Immofinanz a respins oferta Starwood, considerând-o prea scăzută.

Immofinanz deţine deja 26% din CA Immo.

Conform datelor Reuters, valoarea cumulată a celor două oferte este de aproximativ 824 de milioane de euro (1,02 miliarde de dolari).

Starwood a precizat că va sprijini echipele de conducere ale ambelor companii şi nu intenţionează să achiziţioneze o participaţie majoritară la niciuna dintre ele, ambele urmând să rămână listate la Bursa de la Viena.

Starwood Capital consideră că Austria, Germania, Europa Centrală şi de Est reprezintă pieţe atractive şi este decisă să-şi majoreze expunerea la sectorul imobiliar, se arată într-un comunicat publicat miercuri de Starwood, specializată în sectorul imobiliar.

În februarie, Immofinanz a renunţat la planul său de a fuziona cu CA Immo, din cauza presiunilor unui investitor activist, şi a precizat că ia în considerare vânzarea participaţiei sale de 26% la CA Immo.

Immofinanz AG şi CA Immo AG anunţaseră în aprilie 2016 că intenţionează să fuzioneze, o tranzacţie care ar fi avut ca rezultat crearea celei mai mari companii imobiliare din Austria şi, totodată, un gigant al pieţei imobiliare în Europa Centrală şi de Est.

Ambele companii austriece au portofolii de aproximativ patru miliarde de euro fiecare în Germania şi în Europa Centrală şi de Est, inclusiv aproape 3,2 milioane de metri pătraţi spaţii combinate de închiriat.

Dezvoltatorii imobilari Immofinanz şi CA Immo au o prezenţă importantă şi pe piaţa românească.

Te-ar mai putea interesa și
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile de a-i furniza mai multe arme, a declarat joi secretarul......
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să ...